Andrea Rønning, Larvik. Foto: Svein André Svendsen

Som en fugl Fønix har Larvik reist seg etter at klubben i 2019 mistet elitelisensen og ble degradert til 1. divisjon. Etter syv serierunder i år ligger laget på bronseplass. Handball.no ber playmaker Andrea Rønning om å forklare årets fremgang.

– Vi har fått det til å funke bakover. Da er det enklere å ta med det gode i angrep. Mange har meldt seg på og tatt ansvar, forklarer 27-åringen, som også skryter av den sterke gruppen trenerne Eirik Haugdal og Ketil Arntzen har greid å skape.

– Noen gode signeringer har vel også hjulpet?

– Det er klart det har betydd mye å få inn Amanda (Kurtovic) og Heidi (Løke). Heidi er en maskin. Veldig imponerende! De to har tatt med seg enormt med erfaring fra landslag og spill i utlandet, og det er gull for oss. I tillegg har «barnestjernen» Maja (Furu Sæteren) fått mer erfaring, og med mer spilletid er hun kommet for fullt, sier Andrea, som er inne i sin andre sesong for Larvik. Hun er opprinnelig fra Skien og har tre sesonger i Gjerpen – og like mange i Fredrikstad (der Haugdal var trener) – før hun tok turen over fjorden.

Nå er Andrea spilleopplegger i Larvik og har bidratt til at Amanda og Maja begge står med 40 mål etter henholdsvis seks og syv kamper. Maja Sæteren har for øvrig vært så bra at hun denne uken debuterer på rekruttlandslaget i Cheb-turneringen i Tsjekkia. Der skulle også keeper Eli Smørgrav Skogstrand ha vært med, men måtte melde skadeforfall.

Saken fortsetter under bildet.

Andrea Rønning. Foto: Svein André Svendsen
Andrea Rønning. Foto: Svein André Svendsen

Larvik HK startet serien med et kjempetap mot suverene Vipers, men siden er det blitt seire over Aker, Molde, Sola og Byåsen og uavgjort mot Storhamar. Det gir ni poeng på syv kamper.

– Hvordan ser du på muligheten til å beholde bronseplassen?

– Vi har dessverre vært uheldige og fått en del skader. Blant andre er Tirill Mørch blitt langtidsskadet, mens Amanda forhåpentlig er tilbake i desember. Skal vi beholde tredjeplassen, må vi prestere over lengre tid. Vi får bare fortsette som vi har startet og vinne de avgjørende kampene, så er det mulig. Men mye hardt arbeid gjenstår, påpeker Andrea, som er lærer på Wang når hun ikke kaster ball for Larvik.

– Det er veldig ålreit å ha noe ved siden av håndballen. Jeg elsker å stå i klassen med barna, og det gir meg også mye energi. Det er ikke all verdens økonomi i håndballen og idretten i Norge, så det er lurt å tenke på tiden etter.

– Inntrykket av årets serie?

– Den er jo blitt kalt for kokosligaen, og noen overraskelser har det vært. Jeg tror det kommer til å bli svært jevnt etter Vipers. Alle kan slå alle når de har dagen, og det er kult. Da blir det jevnere og ikke så lett å spå. Vårt mål er topp seks.

Når EM-pausen er over, skal Larvik prøve å slå Romerike (b) og Volda (h) i sine to første kamper.

Lykkes Larvik med det, blir det fortsatt bronseplass for klubben som lå med brukket rygg.

Les mer om REMA 1000-ligaen

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent. 

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer