Veronika Barrabes

Fremtidens helsetjeneste må tenke og jobbe på nye måter for å møte morgendagens behov og krav. Vi blir eldre, færre yrkesaktive og vi ser allerede økt press på den offentlige helsetjenesten.

Legemiddelindustrien (LMI) deltar i det spennende og viktige arbeidet med å utvikle fremtidens apotek. Noe av det som skal utredes gjennom utvalgsjobbingen er blant annet hvordan bruk av ny teknologi gir nye muligheter for distribusjon, samhandling og informasjonsutveksling mellom apotek, kunder og helsetjenesten.

Apotekene har en nyttig funksjon for brukere, og de har høy troverdighet blant befolkningen. De utleverer medisiner, gir tilpasset råd og veiledning, samt at de også kan sette vaksiner. Farmasøytene besitter høy kompetanse. Så, hvordan kan vi tenke nytt om organisering, samhandling og nye teknologier, som kan bidra til riktigere legemiddelbruk og et bedre tilbud til befolkningen, spør Barrabes.

Les hele debattinnlegget på farmatid.no:

Apotekenes rolle i fremtidens helsetjeneste

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer