Bente By Jansen

Felleskatalogens og Helsebibliotekets bivirkningssøk er finalist i EHiN Awards 2022. – En ære å bli valgt ut, sier administrerende direktør og redaktør i Felleskatalogen, Bente By Jansen.

EHiIN, som står for e-helse i Norge, ønsker med prisen å hedre og sette søkelyset på de gode, digitale løsningene som bidrar til en bedre helsehverdag for pasienter, pårørende og ansatte.
Totalt var 27 kandidater nominert til EHiN Awards 2022. Av disse 27 har juryen valgt ut Felleskatalogen (et av LMIs datterselskaper) og Helsebiblioteket som en av fire finalister i konkurransen om den gjeve prisen, som skal deles ut på EHiN-konferansen 8. november. De tre andre finalistene er Appsens’ ECG247, Blodprøve app Sykehuset Østfold og Nimble.

Bente By Jansen

– Vi gleder oss stort over den annerkjennelsen det er å være blant finalistene for denne prisen. Jeg håper at dette vil øke kjennskapen til bivirkningssøket, og at det vil åpne opp for flere integrasjoner av søket i kurve- og journalsystemer. Det er viktig for pasientsikkerheten, sier Bente By Jansen.
Felleskatalogens bivirkningssøk ble lansert i februar i år, og har som formål å hjelpe helsepersonell, pasienter og pårørende med å undersøke eventuell sammenheng mellom bivirkninger og legemidler i bruk. Bente By Jansen og hennes 6 ansatte har i samarbeid med Helsebiblioteket definert nærmere 5000 bivirkningstermer, strukturert alle Felleskatalogtekstene og lagt inn 110 000 nye lenker mellom bivirkningstermene og FK-tekstene. Det er et enormt arbeid som ligger bak –over 20 000 arbeidstimer er investert i prosjektetSøket er gratis tilgjengelig for alle.
Les mer om Felleskatalogens bivirkningssøk her
Se video om Felleskatalogens bivirkningssøk her.
Kriteriene for å bli nominert er ikke småtterier:
Innovativ, digital e-helse-løsning som er ferdig utviklet eller er under utvikling i Norge.
Er implementert eller skal implementeres i statlig, regional, kommunal, internasjonal eller privat helsetjeneste, enten på institusjoner, i hjem, fritidssituasjoner eller på arbeidsplass.
Løsningen skal bidra til en bedre helsehverdag for sin målgruppe.
Løsningen bruker nye digitale muligheter på en innovativ måte.
Løsningen kan være kommersiell eller ikke-kommersiell.
Løsningen kan ha særpreg og unik karakter.
Prosessen med å utvikle og sette i verk løsningen skal være gjennomført og avsluttet på en god måte for alle involverte.
Løsningen er tatt i bruk av andre eller er i ferd med å deles.
Implementeringen må være fra 2021/2022.
Løsningen ivaretar de grunnleggende prinsippene rundt sikkerhet, personvern og design.
Og det er ikke første gang bivirkningssøket blir lagt merke til. I mai i år mottok fastlege og redaktør i Helsebiblioteket, Alexander Wahl, Legeforeningens kvalitetspris 2022 for sitt initiativ til utvikling av bivirkningssøket. Les mer: Hedret for Felleskatalogens bivirkningssøk

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer