Håndballjentene møter Nederland, Danmark og Brasil i Intersport Cup som er oppkjøring til EM.

De norske Håndballjentene har spil til sammen 1.381 landskamper siden den aller første mot Sverige 29 . september 1946. Den gang ble det tap 2-5.

Mot Nederland er det spilt i alt 63 kamper. Den første kampen mellom lagene var i 1962, og da vant Nederland 9-5. 48 av kampene har gitt norsk seier, mens de oransje har fått  elleve seire, og fire kamper har endt uavgjort. Sist lagene møttes ble det norsk seier 27-19.

Den første landskampen mot Danmark kom allerede i 1946 og resulterte i dansk seier 3-1. Gjennom årene har Danmark vært motstander hele 162 ganger. Det har gitt 80 norske seire, 68 til danskene og 14 uavgjorte. I forrige møte som var i Golden League i september i år, ble det norsk tomålsseier 29-27.

Brasil har vært motstander bare 14 ganger gjennom tidene. Den første var i 1999 og ga solid norsk seier 35-12. Men mye har skjedd hos søramerikanerne siden den gang, og i 2008 kom den første seieren for Brasil mot Norge. Totalt har Håndballjentene vunnet ni av kampene, Brasil har tre seire, mens to kamper har endt uavgjort.

Det er fortsatt billetter å få til kampene i DNB Arena.

Les mer om Intersport Cup

Av Kirsten Birkeland

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer