Første turnering for Rullestollandslaget

Teamadministrator Laila Horgen gleder seg til å se laget i aksjon i Belgia. Bildet er fra lagets første samling. Foto: Stig E. Persson

Det nyetablerte landslaget spiller sine første kamper under en klubbturnering i Belgia denne helgen.

Rullestollandslaget reiser til Belgia for å delta på en internasjonal turnering i regi av Cap2sports, en ideell organisasjon som har som mål å tilby idrettsaktiviteter til utøver med funksjonshemninger.

Det er først og fremst klubblag som deltar i turneringen, men Rullestollandslaget har meldt seg på for å få viktig kamptrening før mesterskapet som venter i november.  

– Det viktigste nå blir å få et samspilt lag og kunne ta ut en tropp etter hvert. Denne turneringen blir en del av uttaksprosessen. Vi vil også bruke turneringen til å øve på hvordan vi bruker klassifisering i kampsituasjon. Her er det en del hensyn å ta og mye å tenke på som vi ikke har så mye erfaring med enda, sier teamadministrator for Rullestollandslaget, Laila Horgen. 

– Vi har kun hatt én samling, så dette blir også en viktig del av bli kjent-prosessen, å danne lagfølelse, få til et godt samspill og bli kjent med hverandres styrker og svakheter. Det blir også viktig å lære mer om hva man trenger av administrative og tekniske ressurser rundt et lag for å være best mulig forberedt mot mesterskapet, legger hun til. 

Landslaget møter klubblag fra Tyskland, Frankrike, Belgia og Nederland i turneringen. 

– Nederland og Frankrike har historisk sett vært gode lenge. De har lang tradisjon med rullestolhåndball, og mange gode lag og gode spillere som vi skal få brynet oss på. Belgia og Tyskland er i samme fase som Norge, hvor de bygger opp rullestolhåndballaktiviteten. Follo HK Rullestolhåndball deltok i turneringen i fjor og tok bronse. De møtte flere av de samme lagene som er med i år også, forteller Horgen.

– Jeg har stor tro på at det norske laget kan nå langt, til tross for et par sykdomsfrafall på sentrale spillere. Jeg gleder meg til helgen og regner med at det vil bli en bratt læringskurve både sportslig og administrativt, sier hun avslutningsvis. 

Av Maria Kurth

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer