Terroren 25. juni – hvor to ble drept og flere såret – førte til at årets Oslo Pride ble avlyst. Førstkommende lørdag vil det gå et regnbuetog gjennom Oslos gater, og det blir solidaritetsmarkering på Kontraskjæret.

Anna Sollien i Politiets Fellesforbund forteller litt om gjennomføringen av lørdagens arrangement:

– Det er fortsatt forhøyet trusselberedskap i Norge, og Nasjonal ledergruppe har diskutert gjennomføring av slike arrangementer. Det må gjøres risikovurderinger i forkant av arrangementet. Det blir derfor ikke anledning til å benytte uniform, men det blir mulig å få profilerte t-skjorter fra arbeidsgiver. Og det blir delt ut regnbueflagg til dem som ønsker det. Politiets Fellesforbund støtter arrangementet helhjertet – akkurat som vi gjorde foran Oslo Pride, sier Anna Holter Sollien, fagleder for tariff- og arbeidslivsavdelingen i Politiets Fellesforbund.

Årets Oslo Pride ble avlyst. En rekke frivillige knyttet til Oslo Pride har kastet seg rundt og sørget for helgens arrangement. Ny leder av Oslo Pride, Dan Børke, uttaler:

– Vi inviterer alle som ønsker å vise at kjærligheten vinner – at mangfoldet er en rikdom, sier han i en pressemelding fra Oslo Pride.

Regnbuetoget kommer til å være godt synlig gjennom Oslos gater lørdag ettermiddag – før det ender opp på Kontraskjæret. Der vil det være en solidaritetsmarkering. For medlemmer av Politiets Fellesforbund som ønsker å delta, så gjelder følgende:

  • Klokka 11.30: Møt opp utenfor politihuset i Oslo
  • Klokka 12.15: Felles marsj til oppstartsplass for regnbuetoget