TIL LMI: Thordis Marie Widvey Haugen. Foto: privat

Thordis Marie Widvey Haugen (32) er ansatt som politisk rådgiver i LMI. Hun har mange års erfaring som politisk rådgiver i Høyre, blant annet for helseminister Bent Høie.

Helt siden 2014 har hun vært politisk rådgiver i Høyre, de første årene i Oslo Høyre og siden 2017 i partiets Stortingsgruppe. I 2021 var hun daværende helseminister Høies nærmeste politiske medarbeider, både gjennom valgkampen og i håndteringen av pandemien. I dag kommer hun fra stillingen som nestleder for Høyres stortingsgruppes politiske avdeling, samt et vikariat som leder samme sted – med ansvar for analyse og strategi.

Widvey Haugen er utdannet statsviter ved Universitetet i Oslo og har blant annet skrevet en masteroppgave om politisk økonomi og helsesystem, spesifikt om ulike modeller for finansiering av helsesystemene i OECD-landene, og utfall for hjerte- og karsykdommer. Hun har også en bachelor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

– Jeg gleder meg veldig til å starte i jobben i LMI. Legemiddelindustrien er en spennende bransje, der det de siste par årene har skjedd veldig mye i løpet av kort tid. Spesielt har det vært imponerende å se hvordan vaksinene fikk oss ut av pandemien, og det blir spennende å følge med på hva som utvikles videre, sier Widvey Haugen.

Hun forteller at det var lærerikt og gøy å få være en del av helsepolitisk ledelse her i landet midt under en pandemi.

– Det var en hektisk periode med både pandemi og valgkamp. Som politisk rådgiver hadde jeg blant annet ansvar for at alle pressehenvendelser ble svart ut av statsråden, og de var det veldig mange av, forteller hun.

32-åringen kommer fra Karmøy, men har bodd i Oslo i mange år. Hun trives på Alexander Kiellandsplass med samboeren, og liker best når det skjer mye rundt henne.

– Når jeg ikke jobber foretrekker jeg å være med venner, eller tilbringe tid utendørs. Helt siden jeg flyttet til Oslo har jeg også hatt ulike verv i Oslo Høyre, så det har gjerne blitt en del politikk på fritiden også.

Hun starter i LMI 2. januar 2023. Frem til da er hun i USA på spennende oppdrag: et internship i selveste Kongressen og studier ved The George Washington University.

– Jeg jobber med Angie Craig fra Minnesota, som sitter i Kongressen for Demokratene, og følger også fag ved universitetet.

Kommunikasjonsdirektør i LMI, Espen Snipstad, er svært fornøyd med å ha fått Thordis på laget.

– Med hennes bakgrunn og politiske forståelse, vil hun bli et viktig tilskudd til laget i LMI – et lag jeg dessuten er sikker på at hun kommer til å passe godt inn i, sier Snipstad.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer