Bayer, Janssen og Prostatakreftforeningen satt fokus på tidlig oppdagelse av Norges vanligste kreftsykdom under Arendalsuka onsdag.

Fotograf Per Heimly og stylist Erlend Elias hanket inn kjente og ukjente fjes fra Pollen i Arendal for å «manne dem opp» og skape oppmerksomhet rundt kampen mot prostatakreft onsdag formiddag i Arendal.

Prostatakreft er Norges vanligste kreftsykdom. Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst og hyppighet. For å kunne helbrede menn for prostatakreft, er det helt nødvendig å oppdage kreften før symptomene kommer.

Prostatakreftforeningen har sammen med flere aktører tatt til orde for innføring av et nasjonalt screeningprogram, hvor menn med en enkel blodprøve kan oppdage sin prostatakreft tidlig og dermed få riktig behandling – slik det er for flere andre kreftformer.

Sammen med legemiddelselskapene Bayer og Janssen inviterte Prostatakreftforeningen helsepolitikere, kreftleger og fageksperter til et møte om tidlig oppdagelse av prostatakreft.

– Vi må jobbe for å få en mer presis diagnostikk enn det vi har i dag. Det er veldig bra at dette kommer på agendaen, og at politikerne er interessert. Vi må forske mer på prostatakreft, sa Ståle Sagabråten, Styremedlem i Norsk Forening for Allmenmedisin.

Lederen i Prostatakreftforeningen, Daniel Ask, mener at utredningen i Norge er god, men at vi må få på plass et screeningsprogram.

– Jeg er sikker på at et screeningprogram kommer før eller siden, spørsmålet er når. Hvor lenge skal vi vente og holde ut med at det årlig dør 1000 mennesker av prostatakreft? Spurte Ask.

Fra venstre: Giske Ursin, Direktør, Kreftregisteret, Andreas Stensvold, Avdelingssjef, Sykehuset Østfold, Ståle Sagabråten, Styremedlem, Norsk Forening for Allmennmedisin med møteleder.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer