OM ANTIBIOTIKA: Monica Larsen i debatt, sammen med Urd Andestad, Sveinung Stensland, Geir Almås, Dag Berild og Even Røed.

Arendalsuka: LMIs Monica Larsen kunne fortelle om hva industrien gjør i kampen mot resistente bakterier.

SMB Norge og Soft OX arrangerte møtet «Menneskehetens kamp mot bakteriene: Står vi overfor en ny pandemi – de resistente bakteriene?». Soft OX er en norsk bedrift som jobber med utvikling av produkter som skal bidra i kampen mot resistente bakterier.

Seniorrådgiver Monica Larsen i LMI fikk spørsmålet «Hvorfor forsker industrien så lite på antibiotika?»

– Det er fordi man i såfall må investere veldig mye i å utvikle et produkt som helst ikke skal brukes. Det er en dårlig forretningsmodell for industrien. Når det er sagt; industrien globalt har investert i et actionfond, på en milliard dollar, for å jobbe videre med forskning på dette feltet, svarte Larsen. Dette fondet har et mål om å få frem 2-4 nye antibiotika i løpet av et ti-år. Hun kom også inn på anskaffelsesmodellene og hva som må til for å gjøre en forskjell der.

I panelet ellers var Dag Berild. Geir Almås fra Soft Ox, Urd Andestad i Norges Farmaceutiske Forening, Sveinung Stensland (H) og Even Røed (Ap).

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer