– Norge er som skapt for helsenæring

Det sa NHO-sjef Ole Erik Almlid da mulighetene for å bygge en sterkere norsk helsenæring ble diskutert på NHO-huset, Mør, under Arendalsukas første dag.

Møtet ble leder av NHO Geneo-direktør Karita Bekkemellem, og inkluderte en paneldiskusjon med Cecilie Myrseth (AP) og Sveinung Stensland (H). De gikk på scenen etter innlegg fra ledende helsenæringsselskaper som GE Healthcare og IFE, samt den danske ambassadøren til Norge, Louise Bang Jespersen og Eksportsekretariatets leder, Tore Myhre.

– Er enormt marked

Bekkemellem, som nylig ble annonsert som permanent leder av NHO Geneo, pekte i panelsamtalen, på hvordan helse er et marked som kommer til å vokse til store høyder globalt, og at det er opp til Norge å henge med.

Se hele møtet i opptak her

– Lik det, eller ikke, men helse er et enormt marked og mulighetene er store. I Norge er det unikt at en næringsaktør står og bil bidra til fellesskapet, være med å finne gode løsninger for samfunnet vårt. Samtidig ønsker Regjeringen å doble fastlandseksport og investerer i grønne næringer. Hvordan kan helse bli en mer inkludert i denne satsingen, spurte hun blant annet.

Almlid mente at mens helse er større enn det mange tror, så treffer ikke dagens virkemiddelapparat helsenæringen på samme måte, som andre, mer profilerte næringer.

– Her må alle aktørene stå sammen. Vi må øke offentlig-privat samarbeid og skape et attraktivt hjemmemarked. Det krever langsiktig jobbing over tid og virkemiddelapparatet må tilpasses mer til helsenæringen. Det krever langsiktig tenking og investeringer, sa han.

Se hele møtet i opptak her

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer