Kronikk: Vi må satse der vi har fortrinn

Hvordan få fart på realiseringen av en ny helsenæring? Forskning og utvikling av nye legemidler er blant satsingsområdene som vektlegges av artikkelforfatterne i Dagsavisen.

En satsing på helsenæringen vil skape verdier for vanlige folk og samfunnet. Pasienter får raskere tilgang på ny behandling og bedre helsetjenester. Samtidig får vi flere arbeidsplasser og verdiskaping for samfunnet. Det er tverrpolitisk enighet om at vi skal satse på helsenæring, og både næringsliv, helsetjenesten og akademia er klare til å bidra.

Så hvordan får vi realisert verdiskapingspotensialet?

Dette skriver Karita Bekkemellem, administrerende direktør, Legemiddelindustrien (LMI), Hilde Nebb, professor og direktør Veksthuset for livsvitenskap, helse og teknologi, UiO, Per Morten Sandset, professor og viserektor for forskning og innovasjon, UiO og leder HelseOmsorg21-rådet, Christine Wergeland Sørbye, administrerende direktør, Oslo Science City og Catherine Capdeville, fagansvarlig helse, Innovasjon Norge i en kronikk i Dagsavisen.

Les kronikken her.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer