U-jentene ble gruppevinnere i VM

Constance Hedenstad ble u-jentenes toppscorer med seks mål. Her fra en tidligere kamp i VM.Foto: IHF

U-jentene (LK04) går seirende ut av gruppespillet i VM etter seier 23-19 over Tsjekkia.

Frem til 10. august spiller U-jentene (LK04) VM i Nord-Makedonia. I gruppespillet spiller U-jentene i gruppe G hvor de møter Brasil, Uruguay og Tsjekkia. I deres andre kamp i gruppespillet var det Uruguay som stod på andre banehalvdel. 

Norge startet best og kom opp i en 2-1 ledelse etter fire minutter. U-jentene hadde muligheten til å gå opp i en 3-1 ledelse, men de fikk det ikke helt til å sitte i angrep. Derimot utlignet Tsjekkia og det stod likt mellom lagene like før det hadde gått ti minutter. 

Like før halvspilt omgangen tok de norske jentene grep og kom seg foran 5-3. Det går noen minutter uten mål fra begge lag, før Norge økte fra en tomålsledelse til 7-4 med rett over ti minutter igjen av omgangen. 

Bare et par minutter senere økte u-jentene til en femmålsledelse, men det svingte veldig i kampens siste periode. Tsjekkia fikk hentet inn to mål til stillingen 8-11, med under fem minutter igjen av førsteomgangen. U-jentene beholder tremålsledelsen til omgangens slutt, som endte med stillingen 13-10 til pause. 

De norske jentene fikk en god start på andre omgang, men fikk ikke satt alle sjansene i mål. Etter fem minutter hadde de, med hjelp av stødig forsvarsspill, klart å øke ledelsen til 15-11. 

Tsjekkia klarte igjen å redusere ledelsen til to mål, og u-jentene rotet vekk ballen i det påfølgende angrepet ti minutter ut i omgangen. 

Halvveis ut i andre omgang lå Norge igjen foran med tre, men det tsjekkiske laget snappet ball og reduserte nok en gang til en tomålsledelse og 14-16. Både Norge og Tsjekkia slet med å komme til gode sjanser på mål og det ble en målfattig omgang. Etter 18 minutter i andre omgang hadde totalt ni scoringer gått i mål.

Til slutt åpnet det seg for Hedenstad som satte tre på rad i løpet av få minutter, som økte u-jentenes ledelse til 19-14. 

Utover i andre omgang løsnet det for det norske laget, som fortsatte å øke ledelsen. Med under tre minutter igjen ledet u-jentene 23-16, og var på klar vei til gruppeseier. 

Tjekkia gjorde alt de kunne de siste par minuttene, men det ble for langt opp til Norge. Kampen endte med seier til u-jentene 23-19. 

U-jentene ble med det gruppevinnere i gruppe G og er klare for hovedrunden. Den spilles slik:  

04.08 kl. 18.30 Norge – Frankrike
05.08 kl. 18.30 Norge – Ungarn

KAMPFAKTA
U-jentene (LK04), VM U18 – gruppespill 
Norge – Tsjekkia 23-19 (13-10)
Jane Sandanski, Skopje, Nord-Makedonia

Norges spillere: Constance Hedenstad 6, Ingeborg Storbak Monné 3, Mia Kvarme 3, Selin Kambruce 2, Stine Mellemstrand Bore 2, Linnea Skadal Kyrkjeeide 2, Maria Elisabeth Grasdal 2, Eline Mangen Solbakken 1, Marie Mjøs 1, Nora Evelina Cecilia Rosenborg 1, Edle Christine Honningstad, Mathea Enger, Nicoline Jullumstrø, Emma Helland-Dovle, Dina Frisendal, Kadija Mardalen.

Toppscorer Tsjekkia: Anna Jestříbková 5
Utvisninger: Norge 4×2 min., Tsjekkia 1×2 min.

Se full kamprapport
Les mer om U-jentene
Les mer om VM 

Tonje Waal Karlsen

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer