Nok en seier i EYOF for U-jentene

Bertine Sundby Lunde ble dagens toppscorer for U-jentene med sine seks mål.
Foto: Svein André Svendsen

U-jentene har fått en solid start på EYOF, og tok i dag sin andre seier (25-14) mot Montenegro.

U-jentene, representert ved LK05, kom godt i gang med EYOF, og vant sin første kamp mot Kroatia 22-16 i går kveld. I dag møtte de Montenegro, som på sin side hadde tapt sin første kamp i går mot Tyskland.

Førsteomgangen var jevn lenge, og U-jentene slet med å få flyt i angrepsspillet. Tross godt forsvarsspill, klarer de ikke helt å utnytte det fremover. Likevel fikk de norske jentene en god ledelse inn mot andreomgang. Til pause ledet Norge 12-7. 

Etter gårsdagens kamp mot Kroatia, hadde laget et mål om ikke å slappe av i starten av andreomgangen. Det var noe de lykkes med, etter meget godt defensivt spill. Trener Eirik Haudal oppsummerer andreomgangen slik: 

– Vi lager 19 frikast, og får egentlig dårlig betalt i en del situasjoner hvor det like gjerne kunne blitt blåst brøyt. Tempoet i kampen er ikke spesielt høyt, da Montenegro bruker mye tid med ball. Men vi tar godt vare på sjansene våre, og scorer på over 50 prosent av alle angrepene, forteller han.

En solid kamp både bakover og fremover førte til at jentene til slutt vant 25-14. 

Haugdal forteller at alle jentene bidro i kampen, og de er fornøyd med en sterk seier mot et montenegrinsk lag med gode individualister. Han er spesielt fornøyd med det defensive. 

– Vi er meget fornøyd med forsvarsspillet vårt i denne kampen. Vi unngår kontring mot oss igjen, og er meget solide i etablert forsvar. Det er hele tiden noen som vil hjelpe sidekvinnen, og jentene skaper trygghet for hverandre, sier han. 

U-jentene spiller siste kamp i gruppespillet i morgen (27.07.) kl. 20.30. Da møter de Tyskland i kampen om gruppeseier. Haudal sier det er vanskelig å si noe om styrkeforholdet, men er likevel spent på kampen.

– Hvis vi klarer å holde på nivået i forsvarsspillet vårt, skal vi være vanskelige å slå, sier han.

KAMPFAKTA
European Olympic Youth festival (EYOF) jenter – gruppespill
Montenegro – Norge 14-25 (7-12)
Detva, Slovakia
Norges tropp (mål):  Bertine Emilie Sundby Lunde (6), Pia Grønstad (3), Sanna Nord-Varhaug Romvig (3), Thea Kristensen (3), Linnea Maria Ramén (3), Nora Isabell Husom Nordstrand (2), Zara Johnsson Solberg (2), Ebba Kjetildatter Nossen (1), Linnea Hareton (1), Synne Olsen (1), Andrea Nalbant Moe, Jenny Bing Husaas, Frida Molaup Selnes, Julie Diesen Solem, Vilde Amalie Klaussen
Toppscorer Montenegro: Elena Mitrovic 8
Utvisninger: Montenegro 3×2 min., Norge 7×2 min.

Se fullstendig kamprapport her
Mer om U-jentene
Mer om EYOF

Av Astrid Stenvold

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer