Siste kamp endte med tap for LK04. Foto: Svein André Svendsen

Det ble tøft for U-jentene i siste kamp mot Ungarn, som de til slutt tapte 22-31.

I dag var det duket for siste kamp i SOC. U-jentene har spilt mot Danmark (27-23) og Sverige (28-17), og i dag møtte de Ungarn.

U-jentene startet kampen godt, og ledet 3-2 etter fem minutter. De første minuttene spilte de norske jentene godt bakover, og kom til gode sjanser fremover i banen. Det var høy fart i angrepsspillet deres, noe som ga store rom for gjennombrudd.

Tross en ledelse på tre mål, var det likevel vanskelig å riste av seg Ungarn helt. Lagene var veldig jevne den første halvdelen av omgangen, og etter 15 minutter kom de ungarske jentene for første gang i kampen i ledelsen (8-9). De økte ledelsen ytterligere i siste halvdel av omgangen, men U-jentene beit seg på og klarte å henge med relativt godt. Men i de par siste minuttene, dro ungarerne fra. Til pause stod det 11-16.

Andreomgang bar preg av et meget høyt ungarsk tempo. Det tok ikke mange minuttene før Ungarn hadde økt ledelsen til 12-20. Det gikk rett og slett litt for fort for de norske jentene. Samtidig satte de ikke sjansene de fikk, mye grunnet godt ungarsk målvaktsspill.

Herfra ble aldri kampen særlig spennende. Ungarerne hadde en trygg åttemålsledelse så å si hele omgangen. Det var selvsagt litt kjedelig for U-jentene, men de ga seg aldri og kjempet til siste slutt. Da dommeren blåste av kampen, stod det 22-31 på stillingstavla.

Nå venter et verdensmesterskap i Skopje i Nord-Makedonia, hvor U-jentene skal forsvare Norges ære 30. juli – 10. august. Vi ønsker dem lykke til!

KAMPFAKTA:
Scandinavian Open Championship
Norge – Ungarn 22-31 (11-16)
Fredericia Idrætscenter, Fredericia, Danmark
Norges tropp (mål): Nora Eveline Cecilia Rosenberg (5), Mathea Enger (4), Selin Kamburce (3), Marie Mjøs (2), Linnea Skadal Kyrkjeeide (2), Ingeborg Storbæk Monné (1), Nicoline Jullumstrø (1), Emma Helland-Døvle (1), Constance Hedenstad (1), Edle Christine Hønningstad (1), Stine Mellemstrand Bore (1), Maria Elisabeth Grasdal, Mia Kvarme, Viktoria Giske, Kadija Mårdalen, Dina Frisendal, Eline Mangen Solbakken og Anna Malesevic.
Toppscorer Ungarn: Petra Simon med seks mål
Utvisninger: Norge 4×2 min, Ungarn 2×2 min

Mer om U-jentene
Mer om SOC og VM

Av Astrid Stenvold

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer