Hold av dato: Market Access-kurs 2022

I ny, større og enda bedre versjon, arrangerer LMI også i 2022 et kurs om legemiddeltilgang for norske pasienter, det norske systemet og helseøkonomi.

I år vil det blant annet bli innlegg fra offentlige etater, akademia og andre eksperter.

– Vi fikk mange positive tilbakemeldinger etter kurset vi holdt i fjor og medlemmene ønsket mer av dette. På bakgrunn av fjorårets erfaringer gjør vi noen endringer i programmet, blant annet vil vi inviterer flere eksterne foredragsholdere (blant annet fra myndighetssiden) og møte vil bli avholdt på norsk denne gangen, sier seniorrådgiver i LMI, Karoline Knutsen.  

To dager 

Nytt av året er det også at kommer til å sette opp en del 2 av kurset som vil gå mer i detalj på helseøkonomi slik at deltakere kan velge om de vil delta begge dagene, eller bare en av dagene etter behov.  

På dag en vil vi arrangere Market Access-kurs del 1, en introduksjon til det norske systemet for tilgang til legemidler. Kurset vil omfatte en innføring i de norske finansieringssystemene hvor vi ønsker å vise og avdekke utfordringene og mulighetene man kan møte når man ønsker å lansere et produkt i Norge.  

På dag to arrangerer vi Market Access-kurs del 2 hvor tematikken fra dag en videreføres og man vil dykke litt dypere i temaene helseøkonomi, prioriteringer i helsetjenesten, metodevurdering og lignende.  

– Planen med å ha et to-dagers kurs er at de som deltok i fjor og de som deltar på dag en i år, da kan delta på dag to hvor vi dykker litt dypere ned i materien. Rett og slett god og naturlig progresjon, sier Knutsen og understreker at det er valgfritt om man vil delta på en av dagene, eller begge.  

Fullt program vil bli publisert senere.

Meld deg på her.

Programmet 

Som i fjor, vil programmet være lagt opp slik at innholdet vil være lærerikt også for ansatte som ikke jobber innenfor market access, men som ønsker å lære mer om området og få en introduksjon til hvordan systemet fungerer i Norge.  

Tanken er at vi skal gå opp hele reisen, fra et legemiddel får EMA-godkjennelse, helt til det kan gis til norske pasienter, og belyse noen mulige utfordringer på veien.  

– Vi skal starte jobben med å invitere foredragsholdere. I motsetning til da vi avholdt kurset for første gang i fjor, så skal vi i år invitere inn flere eksterne fra relevante offentlige etater, samarbeidspartnere og klinikere, i tillegg til industrirepresentanter, sier Knutsen.  

Reserver en plass allerede i dag gjennom påmeldingen under. Påmelding er bindende.  

Meld deg på her.

Detaljer:

Sted: TBD (sentralt i Oslo)

Dato: Mandag 31. oktober og tirsdag 1. november 

Pris for medlemmer en dag: 5900

Pris for medlemmer begge dager: 8900

Pris for ikke-medlemmer en dag: 11.900

Pris for ikke-medlemmer begge dager: 17.900

Det serveres lunsj og snacks gjennom hele dagen. 

Det legges i utgangspunktet ikke opp til at møtet strømmes. 

Meld deg på her.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer