Beachjentene til finale i World Games

Ine Grimsrud scoret viktige poeng for Norge i semifinalen. Her fra en tidligere kamp i mesterskapet.
Foto: Butch Dill

Etter en jevn, spennende og taktisk god kamp ble det seier 2-0 over Argentina og finaleplass i World Games!

– Det var en god kamp, vi er veldig godt fornøyde, konkluderer trener Eskil Berg Andreassen.

20220714 LKB jubel etter semifinalen.JPG

Norge og Argentina fulgte hverandre til 12-12 halvveis i den første omgangen, før Beachjentene sikret seg et lite forsprang. Det klarte de å holde ut omgangen, takket være gode piruetter fra blant annet Marielle Martinsen, Martine Welfler og Ine Grimsrud.

Norge lyktes godt med avslutningen av omgangen, og prikket inn seieren med sifrene 22-16.

De norske jentene fortsatte det gode spillet fra start i den andre omgangen. Norge var foran med kun to poeng, og argentinerne fulgte dem hakk i hæl. Vel halvveis i omgangen var det argentinerne som fikk det lille fordelen av å lede med to poeng.

– Vi var gode bakover i begge omganger, men i andre omgang brente vi for mange sjanser. Vi kom til gode sjanser hele tiden, og kunne ha ledet 12-6 uten problem, men det sto fortsatt 6-6. Det ble jevnt hele veien, forteller Andreassen til handball.no.

Etter å ha reddet et forsøk fra argentinernes spesialist, tok trener Eskil Berg Andreassen timeout. Ine Grimsrud utliknet til 12-12, før hun satte opp Martine Welfler til ny, norsk ledelse med to og et halvt minutt igjen av omgangen.

Norge fikk straffe, men den ble reddet. Det sto fortsatt 14-14 da lagene gikk inn i det siste spilleminuttet. Begge lagene scoret hver sin gang, og ti sekunder før slutt tok Argentina timeout.

Da spillet var i gang igjen, fikk Norge straffe og en argentinsk spiller fikk rødt kort. Marielle Martinsen scoret for Norge og Beachjentene gikk til finale!

– Det er veldig solid at vi kun slipper inn 16 poeng i hver omgang.

Hvis vi ser noen uker tilbake i tid, tapte Beachjentene på shoot-out for nettopp Argentina i den avgjørende kampen om kvartfinaleplass i VM, men vant gruppespillkampen mot søramerikanerne i World Games onsdag – også der etter shoot-out.

I VM i juni ble Norge nummer 11, så finaleplassen i World Games kan trygt kalles en fin opptur!

Det ble en taktisk god kamp i semifinalen fra Norges side.

– Vi treffer godt bakover, og fremover spilte vi oss til gode sjanser hele tiden. Vi brente for mye i begynnelsen av andre omgang, men ellers gjorde vi en veldig god kamp. Det var en nedtur i VM, så det var moro å nå en finale igjen. Vi gleder oss til det, sier treneren.

Finaleplassen betyr også at Norge vil få sin beste plassering i World Games. Laget har bronse (2013) og 4. plass (2017) fra sine to tidligere deltakelser.

Beachjentene spiller finale mot verdensmester Tyskland fredag 15. juli kl. 23.30 (norsk tid).

Streaming fra beachhåndball sto på programmet i semifinalene, men andre idretter ble dessverre likevel prioritert foran.

FAKTA
World Games beachhåndball kvinner – semifinale
Norge–Argentina 2-0 (22-16, 18-16)
Sloss Furnaces, Birmingham, Alabama, USA 
Toppscorer Norge: Marielle Martinsen 19
Toppscorer Argentina: Agustina Mirotta, Fiorella Corimberto 12

Kamprapport
Mer om Beachjentene (LKB)
Mer om World Games

Av Svein André Svendsen

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer