To seirer på åpningsdagen

Martine Welfler skaffet Norge hele 25 poeng mot Mexico. Foto: Svein André Svendsen

De norske Beachjentene vant 2-0 over Mexico i mandagens andre kamp i World Games.

Etter to kamper i mesterskapet er det kun Norge og Tyskland som har vunnet sine to første kamper. Dermed er det norske laget på god vei mot semifinale.

Nettopp Tyskland er motstander i tirsdagens kamp. Flere lag måtte trekke seg fra turneringen, og det er de fire beste lagene som går til semifinaler i slutten av uka.

Mot Mexico ble det en jevn kamp for de norske jentene. Mexicanerne fikk kampens første to poeng, og var foran til 14-12. Martine Welfler utlignet, før målvakt Tonje Lerstad ga Norge ledelsen. Welfler og Ine Grimsrud sørget for nok poeng for Norge til seier 23-18 i første omgang.

– Det var en grei kamp, forsvarsmessig veldig bra i begge omganger. Vi kom litt skjevt ut i 1. omgang, så vi halset litt bak, men vi tok de igjen og snudde kampen, forteller trener Eskil Berg Andreassen til handball.no.

I den andre omgangen fortsatte Welfler poengfangsten. Norge ledet 12-3 snaut halvveis i omgangen. Norges ledelse var 19-12 før Mexico avsluttet med to to-poengere i det siste minuttet, men det holdt til norsk gevinst også i andre omgang.

– Vi fikk en veldig bra start, og hadde full kontroll i hele omgangen. Vi fikk en grei gjennomkjøring mot et lag vi er bedre enn, oppsummerer Andreassen.

Han skryter også av Martine Welfler, som hadde en helt rå poengfangst i kampen.

– Hun var veldig god. Hun har truffet på nesten alt, det var veldig moro å se, sier han.

Beachjentene spiller sin neste kamp i gruppespillet tirsdag 12. juli kl. 23.30 (norsk tid) mot Tyskland. Ifølge nettsidene til World Games er det ikke planlagt streaming av kampene før mot slutten av turneringen.

FAKTA
World Games beachhåndball kvinner – gruppespill
Mexico–Norge 0-2 (18-23, 16-19)
Sloss Furnaces, Birmingham, Alabama, USA 
Toppscorer Norge: Martine Welfler 25
Toppscorer Mexico: Claudia Macias 12

Kamprapport
Mer om Beachjentene
Mer om World Games

Av Svein André Svendsen

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer