Null poeng i gruppespillet for LM02

Ebbe Stankiewicz ble Norges toppscorer og kåret til banens beste i kampen mot Polen. Foto: Svein André Svendsen

Juniorgutta måtte se seg slått 26-32 av Polen, og går inn i mellomrunden i EM med null poeng.

Etter to tap mot Spania og Portugal, var det søndag kveld duket for Juniorgutta (LM02) sin siste kamp i gruppespillet i junior-EM. På andre banehalvdel stod Polen, som også gikk inn i kampen med null poeng. 

I åpningsminuttene var det jevnt mellom de to lagene, men etter åtte minutter spill kom Polen foran 5-2. Juniorgutta kom til sjanser, men fikk ikke lurt de bak Polens målvakt. Etter halvspilt førsteomgang lå Norge bak 5-8. 

Polen økte ledelsen til en seksmålsledelse med under ti minutter igjen av omgangen. De norske gutta kjempet tappert i omgangens siste minutter, og reduserte rommet til 10-14 med under tre minutter igjen. De polske gutta økte ledelsen med ett mål før pause, og det stod 10-15 på stillingstavlen etter halvspilt kamp. 

Andre omgang startet med et rykk fra Polen, som økte til en syvmålsledelse på 17-10. Juniorgutta svarte på rykket og kom bak med fire, men ikke nærmere. Polen fortsatte å øke ledelsen, som etter halvspilt andreomgang hadde økt til åtte mål. 

Juniorgutta slapp seg ikke ned og fortsatte å kjempe mot Polen, og reduserte ledelsen til 22-28 med rett over seks minutter igjen av kampen. Norge kom til flere gode sjanser i sluttspurten, men det var ikke nok til å ta igjen Polens ledelse. 

Det endte med tap mot Polen 26-32, i Juniorguttas siste kamp i gruppespillet. Norge går med det inn i mellomrunden med null poeng, og skal nå kjempe om 9. plassen i mesterskapet.

Juniorgutta spiller sin første kamp i mellomrunden mot Færøyene tirsdag 12. juli klokken 13:00. Kampen sendes på V Sport 2 og Viaplay. 

FAKTA
Juniorgutta (LM02) – Håndball-EM, gruppespill 
Norge – Polen 26-32 (10-15)
Pavilhão Desportivo Municipal, Vila Nova de Gaia, Portugal 
Norges toppscorer: Ebbe Stankiewicz 7
Polens toppscorer: Tomasz Kosznik 6
Utvisninger: Norge 3×2 minutter, Polen 3×2 minutter

Se full kamprapport her. 
Les mer om Juniorgutta (LM02) her. 
Les mer om håndball-EM her.

Av Tonje Waal Karlsen

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer