Vidar Gjesdal og Fredrik Ruud er klare for å lede Juniorgutta gjennom EM i Portugal. Foto: Svein André Svendsen

Juniorgutta er på plass i Portugal for å delta i EM. De lar seg inspirere av Juniorjentenes bragd i VM.

I forrige uke spilte Juniorgutta (LM02) Scandinavian Open på Hamar. Det endte med tre tap for de norske gutta, men laget tar med seg mange viktige erfaringer fra turneringen inn i EM.

– Scandinavian Open ble en reise med god fremgang på det vi jobbet med. Vi fikk juling av et godt Danmark i første kamp, men justerte oss fint etter den kampen og fikk to jevne kamper mot Island og Sverige etter det. Defensivt har vi truffet veldig godt utover den turneringen, og nå må vi jobbe godt for å finne stabiliteten også i det offensive, sier lagets trenere, Fredrik Ruud og Vidar Gjesdal.

Lagets første kamp i EM er mot Spania torsdag ettermiddag. Så venter vertsnasjonen Portugal og Polen senere i gruppespillet.  

– Spania og Portugal er på et veldig høyt nivå. Spania var i semifinale i EM i fjor, og var nettopp ubeseiret i Airport Trophy mot Tyskland, Frankrike og Sveits. Portugal blir veldig spennende å møte på hjemmebane. De har blant annet med seg brødrene Costa på hver sin bakspillerplass som har herjet for Sporting i blant annet Europaligaen denne sesongen. Polen er et lag vi vant og spilte uavgjort mot når vi besøkte de før jul, og er et lag vi skal være på høyde med under normale forhold.

De norske gutta har latt seg inspirere av Juniorjentenes VM-gull foran mesterskapet, og håper å kunne utvikle seg videre de neste to ukene.

– Vi ønsker å bli bedre hele tiden, og gjøre alt vi kan for å utvikle oss i det vi driver med. Vi lar oss inspirere veldig av hva de jevnaldrende jentene og Tore og Bente (Johannessen og Norum red.anm.) har utrettet nede i Slovenia. Det har vært enormt morsomt å følge den reisen de har hatt. Vi har en drøm om å kvalifisere oss til et VM neste sommer allerede nå. Da må vi bli nummer 10-11 (avhengig av Tyskland). Hvis ikke må vi ut i en kvalifisering i januar, sier trenerne.

Slik er kampprogrammet i EM: 

07.07 kl. 18.00 Spania – Norge
08.07 kl. 20.30 Norge – Portugal
10.07 kl. 18.00 Norge – Polen

12.-13.07 hovedrunde/mellomrunde
15.07 plasseringskamper/semifinaler
16.07 plasseringskamper
17.07 finale/plasseringskamper

Kampene kan sees på V sport 2 og Viaplay.

Les mer om Juniorgutta

Av Maria Kurth

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer