Håndballgutta møter Argentina, Nord-Makedonia og Nederland i gruppespillet i VM i januar.

Håndballgutta kvalifiserte seg til VM 2023 gjennom femteplassen i EM i januar i år, og dermed slapp de å spille kvalifiseringskamper. Trekningen av gruppene fant sted lørdag i Katowice, Polen og ga følgende resultat:

20220702-VM-trekning IHF.jpg

Landslagssjef Jonas Wille synes at dette ble en fin trekning for Håndballgutta.

– Vi kunne hatt en bedre trekning, denne er medium, og ingen av lagene er noen «hvilepute» slik det kan være i et VM. Men vi har gode muligheter til å komme videre i mesterskapet. Dessuten kan det være greit å kjenne på temperaturen helt fra starten av. Alle lagene holder bra nivå, så vi må være klare fra starten av, mener han.

I hovedrunden krysser Norge mot gruppe E med Tyskland, Qatar, Serbia og Afrikas femte lag (afrikamesterskapet spilles i slutten av juli). Wille tror det kan bli et jevnt mellomspill for Håndballgutta.

– Det kunne vært verre, så jeg er ganske fornøyd og tror vi har gode muligheter for avansement. Men det blir ingen enkle kamper, så det er viktig å ha etn sterk tropp uten skader og alle gutta i form når det drar seg til, avslutter han.

Norge spiller kampene i Krakow.

Norge var seedet på øverste nivå sammen med Danmark, Sverige, Spania, Frankrike, Island, Tyskland eller det best rangerte afrikanske laget (hvem det blir, avklares senere i juli) og kunne dermed ikke møte noen av disse innledningsvis. 

Håndball-VM 2023 spilles i Sverige og Polen fra 12. til 29. januar.

Les mer på mesterskapets nettside

Les mer om Håndballgutta

Av Kirsten Birkeland

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer