Toppspillerutviklerens første inntrykk

Foto: Claus Fisker/Ritzau

1. juli starter starter Claus Dalgaard-Hansen som toppspillerutvikler på herresiden.

Med en rekke mesterskap for yngrelandslagene utover sommeren, har han mye å følge med på. Men hva ser han egentlig etter?

– Dette innleder en stor kabal for min del. I første omgang skal jeg skaffe meg et overblikk over årgangene fra 2002 til 2005 og deretter årgangene født i 2006/07. Min interesse går ikke på det kollektive spillet og resultatene, men på den enkelte spiller og spillerutviklingen, forteller Dalgaaard-Hansen.

På sikt skal han bidra til å utvikle spillerne som kan nå det høyeste internasjonale nivået for seniorer.

– Det er i dette perspektivet jeg følger aktivitetene. Jeg holder øye med hver enkelt spilleposisjon for å være i forkant og se om det kan oppstå hull på enkelte posisjoner i framtiden. I så fall skal vi være oppmerksomme på det – og reagere. Det trenger ikke dukke opp en potensiell a-lagsspiller på hver eneste posisjon i alle årganger, men om vi over en periode på fire til seks år kan se at det er en posisjon der vi mangler kvalitet, skal vi agere, forklarer han.

Ansettelsen har gått fort, så planen hans er å følge juniorgutta (født 2002/03) fra feriestedet sitt.

– Litt senere drar jeg til Montenegro og besøker U-gutta (født 2004/05) i deres EM. Så gleder jeg meg til å møte håndballfolket i Norge og etablere gode relasjoner slik at vi kan få best mulig dialog og dermed et riktig godt samarbeid, avslutter vår nye toppspillerutvikler.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer