NYTT LABORATORIUM: Pharmaq Analytiq
NYTT LABORATORIUM: Pharmaq Analytiq

I juni flyttet Pharmaq Analytiq sin histopatologiavdeling inn i nye lokaler sentralt på skøyen i Oslo.

Avdelingen blir ledet av et høykompetent team bestående av ti erfarne veterinærpatologer, samt fem dyktige laboratorieingeniører som vil sørge for prosessering av prøver og rapportering av resultater, skriver selskapet i en pressemelding.  

Leder for histopatologitjenesten hos Pharmaq Analytiq, Marianne Kraugerud, sier laboratoriet nå vil være bedre rustet til å møte kundenes behov ved å prosessere større volum gjennom bedre arbeidsflyt.  

-Nå får vi større plass, oppgradert instrumentpark og en splitter ny lab som er rettet mot fremtidens nye metoder for prosessering av histopatologiprøver. Det å ha et eget laboratorium med lab-ingeniører som har spisskompetanse på histologiprosessering gjør at vi kan sikre høy kvalitet og sporbarhet på prøvene. Vi har også en unik mulighet til å tilby hurtigsvarrapportering innen 24 timer i tilfeller hvor kundene trenger rask avklaring på akutte sykdomsproblemer og velferdsmessige utfordringer, sier hun.  

Videre heter det i pressemeldingene at Pharmaq Analytiq som kompetansebedrift bidrar til et sterkt fagmiljø og mulighet til tverrfaglig arbeid. Daglig leder i Pharmaq Analytiq, Nils Arne Grønlie, sier selskapet nå ser frem til å utvikle nye verktøy og dele kunnskap som vil bidra til å fremme god fiskehelse i oppdrettsanlegg verden over.  

-De seneste årene har vi investert og bygget opp betydelig kompetanse når det gjelder histopatologi og ulike analysetjenester til akvakultursektoren. Vårt felles mål er å være en ledende kunnskapsbedrift innen diagnostikk til akvakultursektoren, sier Grønlie. 

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer