LMI og Atrium arrangerte CRA-kurs for første gang på mer enn ti år

CRA-KURS: Kursdeltagerne samlet på Oslo Kongressenter

13 – 16 juni i år ble det arrangert CRA-kurs for første gang på mer enn ti år i Norge.

Kurset, som har til hensikt å utdanne flere forskningssykepleiere og monitorer som kan bidra med gjennomføring av kliniske studier til beste for pasientene, ble gjennomført i samarbeid med Danske Atrium.

Kurset gir en grundig innføring i regelverk for kliniske studier og den nye forordningen, hvilke aktører som er involvert i godkjenning og gjennomføring av kliniske studier, hvordan samarbeidet mellom sponsor og utprøver/studiesenter er gjennom en studie for å nevne noe.

Viktig samarbeid  

Hege Edvardsen i LMI er svært glad for samarbeidet med Atrium, som har vært viktig for at kurset igjen kunne holdes i Norge.  

LMI: Hege Edvardsen

-Det er veldig gledelig at vi nok en gang kan tilby dette kurset i Norge. Det hadde ikke vært mulig uten et godt og gjensidig samarbeid med Atrium som velvillig har delt av sin kunnskap og kompetanse og har muliggjort at flere av foredragsholderne som bidrar til kurset i Danmark også kunne bidra her. Vi håper å kunne bygge videre på dette gode samarbeidet, sa Edvardsen.  

I løpet av tre og en halv dag med intensivt arbeid fikk de 31 deltagerne også innsikt i hva som skjer innenfor utvikling av studier i dag med økt desentralisering og implementering av ulike teknologiske løsninger, samt innsikt i hvilke krav og rammer det er for medisinsk utstyr som hvor det kreves studier som en del av godkjenningen. 

Besøk fra Blærekreftforeningen 

Kursdeltagerne fikk også besøk av leder for Blærekreftforeningen Anita Eik Roald, som gav deltakerne et innblikk i hvordan det å delta i kliniske studier kan være for en pasient og hva det faktisk kan bety. Dette var et svært viktig tilskudd i undervisningen, da CRA-kurset i siste ende handler om å gi norske pasienter økte muligheter til å delta i studier. 

Deltager Anja Byfuglien, som til daglig jobber som koordinator for kliniske studier og studiesykepleier ved Sykehuset Innlandet var fornøyd med kursets innhold.  

CRA- KURS: Anja Byfuglien

-Jeg synes at kurset har vært veldig innholdsrikt og bra, med god sammenheng og oppsummering av lover og regler og gangen i en klinisk studie. Så kurset var veldig nyttig, sa Byfuglien på kursets siste dag. 

Edvardsen i LMI var også svært fornøyd og håper på flere kurs i årene som kommer. 

-Tilbakemeldingen i løpet av kurset har vært svært gode og flere av våre deltakere sa at kurset hadde gitt dem en god totaloversikt og innsikt de ikke hadde hatt tidligere. En deltaker kommenterte at dette var det kurset hun hadde deltatt på som hun følte hadde lært henne mest. Og det er gode ord å ta med seg videre i planleggingen av neste kurs, avsluttet hun.  

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer