LOs ledelse må representere mangfoldet i organisasjonen

Creos innspill på LO Kongressen 2022

Når det i morgen skal velges til LOs ledelse legges samtidig viktige føringer for arbeidet de neste fire årene i denne organisasjonen.

Ledelsen er LOs ansikt utad. Det er derfor viktig at også ledelsen i landets største arbeidstakersammenslutning speiler mangfoldet av forbund i organisasjonen vår. Slik er det ikke i dag. Det er en uskreven regel at LOs ledelse er forbeholdt for de store forbundene. Dette er synd. På denne måten vil LO være avskåret verdifull kompetanse fra de mindre forbundene. Også de mindre forbundene har skarpe hoder og er ofte spisset mot spesifikke yrkesgrupper som har problemstillinger som kan gi viktige bidrag inn i LOs arbeid i kongressperioden.

Også de mindre forbundene har skarpe hoder.

Det er helt naturlig at de store forbundene skal ha en selvskreven plass i LOs ledelse, men at disse skal ha reservert flere plasser på bekostning av mellomstore og mindre forbund mener vi i Creo ikke er like naturlig.

Men mangfold er også mer. Som det kom frem i debatten i går er denne kongressen ganske homogent sammensatt. Det må derfor også tilstrebes at vi om ikke alt for lenge kan se et bredt mangfold i LOs ledelse. Her er det satt lys på et viktig poeng: LOs mangfoldsarbeid starter nedenfra. Her har også vi i Creo en jobb å gjøre.

Vi ønsker med dette å opprettholde FOs forslag nr. 5017 om ny setning: LOs ledelse må settes sammen slik at den speiler og synliggjør mangfoldet i organisasjonen.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer