Vipers vant sluttspillet foran 6500 tilskuere

Vipers vant sluttspillfinalen mot Storhamar etter en jevn førsteomgang.Foto: Geir Olsen / NTB

Etter å ha vunnet både serie og cup, vant Vipers også sluttspillet etter 24-17 seier mot Storhamar.

Lørdag kveld var det duket for fest i et fullsatt CC-Amfi når Storhamar tok imot Vipers til den andre sluttspillfinalen. I den første finalen tok Vipers første stikk etter 29-23 seier i Aquarama.

Det var bortelaget Vipers som kom best i gang, men åpningsminuttene var preget av lite mål. Katrine Lunde strålte for Vipers i starten, og stengte buret i nesten fem minutter før Storhamar fikk sitt første mål. Etter fem minutter spilt var stillingen 1-1. Også Storhamar-målvakt Sofie Ege Grønlund var god de første minuttene. Etter 16 minutter var stillingen 6-6 etter godt defensivt spill fra begge lag. Vipers la om til 7 mot 6 i angrep rett etter, men klarte ikke å sette ballen i mål. Storhamar kunne dermed gå opp i ledelsen ti minutter før pause. Vipers lyktes med linjespillet, og Lysa Tchaptchet Defo satt tre mål på rappen etter gode innspill fra Marta Tomac. Vipers hadde en god sluttspurt, og gikk til pause med 14-11 ledelse.

Kenneth Gabrielsen sa følgende til TV 2 i pausen:

– Jeg er veldig fornøyd med første omgang. Vi står bra bakover og det er god energi i laget, men vi ønsker litt mer tempo i kampen i andre omgang.

20220528-Finale-sluttspill-REMA-1000-ligaen-Storhamar-Vipers-Katrine-Lunde-Foto-Geir-Olsen-NTB.jpg

Katrine Lunde storspilte for Vipers i sluttspillfinalen. Foto: Geir Olsen / NTB

Ane Cecilie Høgseth fikk æren av å sette andre omgangs første mål, men Nora Mørk ville ikke være dårligere i andre enden av banen. Også andre omgangs første minutter var preget av lite mål. Etter 40 minutter var stillingen 15-12 i bortelagets favør, etter at lagene kun hadde scoret ett mål hver i andre omgang. Eli Marie Raasok kom inn i Storhamarmålet i andre omgang og fikk vist seg fram. Også Lunde fortsatte å stenge buret i andre omgang. Etter drøye 14 minutter kom endelig omgangens tredje mål, etter at Kristin Venn scoret fra venstrekant. Etter at måltørke ble avsluttet kom det flere raske mål, og ti minutter før slutt hadde Vipers gått ytterligere opp i ledelsen på 19-14. Vipers styrte resten av kampen helt inn, og vant til slutt 24-17.

Katrine Lunde sa følgende til TV 2 etter sluttspillseieren:

– Det er ikke noe bedre enn å spille for så mange folk, og rammen satt god preg på kampen. Angrepsspillet vårt ikke var det beste – men forsvarsspillet vårt var bra. Nå skal vi restituere godt idag og imorgen før det blir forberedelser til neste helgs Final 4.

Vipers har dermed vunnet både serie, cup og sluttspill denne sesongen – og har vunnet 13 av de siste 13 titlene! Med seier i sluttspillet sikret Vipers seg også Champions league spill neste år.

Neste helg er det altså duket for Final 4, hvor Vipers skal kjempe om en ny Champions League tittel i Budapest.

KAMPFAKTA
Sluttspillfinale 2022
Storhamar – Vipers Kristiansand 17-24 (11-13)
CC-Amfi, Hamar – 6478 tilskuere
Toppscorer Storhamar: Kristin Venn, 6 mål
Toppscorer Vipers: Jana Knedlikova, 5 mål
Utvisninger: Storhamar 4×2 min, Vipers 4×2 min.

Av Mirjam Sevland

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer