Pfizer kutter prisene i lavinntektsland

Pfizer har tatt en viktig beslutning og gjør nå legemidler og vaksiner tilgjengelige til kostpris i 45 av verdens fattigste land, forteller kommunikasjonssjef i Pfizer Norge, Joachim Henriksen.

Rwanda, Ghana, Malawi, Senegal og Uganda er de fem første landene som blir inkludert i avtalen, som har fått navnet Pfizer Accord. Når alle de 45 landene er inkludert, sikres 1, 2 milliarder mennesker tilgang til flere av selskapets patenterte legemidler til kostpris. 

– Denne avtalen er et viktig steg for å tette helsegapet mellom fattige og rike land, og det vil gi en bedre hverdag til mange mennesker. Pfizer håper at verdens helseeksperter, helseorganisasjoner og legemiddelselskaper vil slutte opp om initiativet, sier Sissel Lønning Andresen, daglig leder i Pfizer Norge.

Som en del av avtalen har også Pfizer startet et samarbeid med Bill & Melinda Gates Foundation for å utvikle nye vaksiner mot gruppe B-streptokokker, som er en viktig årsak til barnedødelighet i utviklingsland. 

– Vi har lært av Covid-pandemien at utrulling av vaksine bare er første steg for å hjelpe pasienter. Vi vil jobbe tett med verdens helseledere for å bedre diagnostikk, utdannelse, infrastruktur, lagring og andre forhold. Bare når alle disse utfordringene er overvunnet, kan vi ende ulikheten i helsetjenester og levere til alle pasienter, sier konsernsjef Albert Bourla i Pfizer.

Les mer på pfizer.no

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer