Nora Kaalstad ble valgt inn i forbundsstyret under Håndballtinget 2022.Foto: Svein André Svendsen

Nora Kaalstad er et av fire nye ansikter i forbundsstyret. Hun skal slå et slag for ung medvirkning og verdiarbeid.

– Det er utrolig stas. Jeg kjenner på en enorm tillit og gleder meg veldig til å få være med og påvirke på dette nivået. Det er en tillitserklæring og noe jeg håper og tror jeg skal få til på en god måte sammen med resten av styremedlemmene, sa Nora dagen etter at det nye forbundsstyret ble valgt på Håndballtinget.

Nora er 21 år gammel og har vært aktiv i idretten i lang, lang tid. Hun begynte å spille håndball for Konnerud IL i ung alder og elsket å være en del av et lag. Da hun ble skadet, fikk hun tilbud fra klubben om å bidra utenfor banen. Det takket hun ja til.

– Jeg var veldig kjapp med å ta tilbudet om å bidra i klubben, og jeg fikk lov til å være med i ungdomsutvalget i tillegg. Senere fortsatte jeg det engasjementet ute i idrettskretsen og meldte meg på flere av initiativene til Norges Idrettsforbund blant annet.

Siden har Nora vært prosjektleder for Lillehammer Young Leaders Programme og for Norges Olympiske Akademi. Hun har vært styremedlem i Region Sør, og er kursleder for «Lederkurs for ungdom» i Viken IK.

For tiden studerer Nora internasjonale studier ved Universitetet i Oslo, og hun trives godt med å kombinere verv i idretten med en litt annen studieretning.

– Jeg har mange forskjellige interesser og mye jeg liker å holde på med, og så brenner jeg veldig for idrettsarbeidet og håper jeg får lov til å være med som tillitsvalgt i idretten så lenge jeg har mulighet.

Konnerud-jenta er opptatt av å øke den unge medvirkningen i idretten og ønsker å bidra litt ekstra på det området. I tillegg skal hun jobbe minst like hardt for sine andre hjertesaker.

– Det er andre områder jeg også brenner for som lener seg litt i den verdimessige retningen. Dette med inkludering, mangfold og likestilling ble snakket om på Tinget i helgen, og jeg håper jeg kan bidra litt ekstra i de verdidebattene jeg håper og tror vi skal ha. Så kommer jeg selvfølgelig til å slå et slag for mer ung medvirkning.

Nora håper flere unge finner interesse for organisasjonsarbeid, og at klubber kan bruke ungdommene som verdifulle ressurser.

– En stor prosentandel av vår medlemsmasse er unge, så det er både viktig og helt naturlig med ung medvirkning. På den måten kan vi som organisasjon holde oss mest mulig oppdaterte og kan imøtekomme det medlemsmassen vår ønsker og trenger. Og så er det jo kjempegøy! Jeg ble kastet inn i den delen av håndballen da jeg ble skadet, og jeg håper klubbene kan ha et blikk for gode ressurspersoner som på grunn av skade eller andre årsaker ikke kan spille. Disse ungdommene kan hankes inn som gode ressurser i klubben, for det er der det engasjementet først og fremst starter.

Så gjenstår det å se om Nora finner veien tilbake til håndballbanen i løpet av den kommende tingperioden.

– Jeg har en evig comeback-tanke som slår meg på starten av hver sesong, men jeg har ikke kastet meg ut i det enda. Jeg får se om kroppen responderer på det snart, for jeg har veldig lyst til å spille!

Av Maria Kurth

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer