I et administrativt vedtak ble Kristiansand Topphåndball idømt tap mot Elverum. Saken er nå anket.

I etterkant av kampen mellom Elverum og Kristiansand Topphåndball i REMA 1000-ligaen 3. april, ble det avdekket at Kristiansand benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget. Årsaken var feil klubbtilhørighet.

Norges Håndballforbund (NHF) har fattet et administrativt vedtak om at Kristiansand dømmes til tap i kampen. Dette vedtaket innebærer at resultatet settes til 0-0, og at Kristiansand blir rangert sist på tabellen av de lag som måtte få samme poengsum som dem. Kristiansand Topphåndball har anket vedtaket.

Saken blir sendt til NHFs appellkomité fredag for behandling. Det administrative vedtaket er derfor ikke rettskraftig, og den offisielle tabellen baserer seg fortsatt på det reelle resultatet slik det var da kampen var ferdig etter 60 minutter (38-33-seier til Elverum).

En rettskraftig dom i saken vil etter all sannsynlighet ikke foreligge før etter at siste serierunde er avviklet. Skulle vedtaket om at Kristiansand idømmes 0-0-tap bli stående etter ankebehandlingen, kan det komme justeringer på tabellen etter at siste serierunde er ferdigspilt.

Dette vil også kunne endre forutsetningene og oppsettet for REMA 1000-ligaens playoff, som skal starte opp etter påske.

Norges Håndballforbund vil gi oppdateringer i saken når ny informasjon foreligger.

Av Lars Kvam