Thomas Solstad ble kåret til banens beste i hjemmekampen mot PSG.Foto: Geir Olsen / NTB

Elverum klarte uavgjort mot PSG på hjemmebane. Torsdag avgjøres åttedelsfinalen i Champions League.

Elverum leverte en ellevill 2. omgang på hjemmebane mot det franske stjernelaget og sikret uavgjort 30-30 i den første åttedelsfinalen i årets Champions League. Torsdag kveld spilles returkampen i Paris, og vinneren er ett steg nærmere å få spille på en av de aller største scenene i Köln 18. og 19. juni foran 20.000 tilskuere. 

Håndball-Norge må samle seg foran skjermen til Vsport + eller viaplay.no torsdag fra kl. 20.40. Kanskje vi da får være vitne til noe riktig stort?

I en av de andre åttedelsfinalene kjemper Flensburg mot Pick Szeged, det vil si Gøran Søgaard Johannesen og Magnus Abelvik Rød mot Kent Robin Tønnesen og Alexander Blonz. Her vant Flensburg 25-21 i hjemmekampen. Den kampen spilles også torsdag kveld, med kampstart kl. 18.45 og kan sees på de samme kanalene. 

I de øvrige to åttedelsfinalene spilte Porto uavgjort mot Montpellier, mens Veszprem vant klart med åtte mål på bortebane mot Vardar. Returkampene spilles onsdag 6. april.

Flere nordmenn er allerede klare for kvartfinale i Champions League. THW Kiel, med Sander Sagosen og Harald Reinkind på laget, og Aalborg med Sebastian Barthold og Kristian Bjørnsen tok seg direkte videre fra gruppespillet. Hvem de møter i kvartfinalen blir altså avgjort denne uken. 

På herresiden har tre nordmenn opplevd å gå til topps i Champions League. Det er Børge Lund, Harald Reinkind og Sander Sagosen – alle med den tyske klubben Kiel.

Les mer om EHF Chamions League.

Av Kirsten Birkeland