Sanofi: Donerer insulin til Ukraina og stanser investeringer i Russland

Sanofi har besluttet å umiddelbart stanse alle investeringer som ikke er relatert direkte til viktige og livreddende medisiner og vaksiner i Russland og Hviterussland.Publisert 31. mars 2022

Millioner av ukrainere er på flukt
Sanofi produserer blant annet vaksiner
Britt Moe Flatla er daglig leder i Sanofi Norge

Dette inkluderer all reklame- og informasjonsaktivitet, og Sanofi tar heller ikke inn nye pasienter i pågående kliniske studier i landet. De fortsetter imidlertid å sørge for behandling til pasienter som allerede er inkludert i studier, og med å sikre tilgang til livsviktige medisiner og vaksiner for pasienter både i Russland, Ukraina og resten av verden, skriver selskapet på sine nettsider.

Per i dag har de donert 10,5 millioner dagsdoser av insulin, epilepsimedisiner og medisiner som brukes i akuttmedisin. I tillegg til donasjoner til Røde Kors, koordinerer og akselererer Sanofi Foundation donasjoner av viktige medisiner og vaksiner til ukrainske pasienter og flyktninger. Blant annet har selskapet gitt 200 000 difteri- og stivkrampevaksiner til Ukraina og 70 000 til Tsjekkia, Slovakia og Moldova. Dette er gjort via EU-kommisjonen og Global Citizen-kampanjen Stand Up For Ukraine.

– I Sanofi ønsker vi å uttrykke en dyp bekymring over de tragiske nyhetene som kommer fra krigen i Ukraina. Vår høyeste prioritet er å sikre at våre kolleger og deres familier er trygge. Samtidig gjør vi vårt beste for å sikre at medisiner og vaksiner, så vel som annen humanitær hjelp, når frem til de som trenger det. Jeg syns det er godt å se hvordan vi som industri er med å bidra på ulike måter, sier Britt Moe Flatla, daglig leder i Sanofi Norge.

Minst 12 millioner mennesker trenger hjelp nå på grunn av krigen i Ukraina. Mer enn 6,5 millioner er på flukt innenfor landets grenser, og over 3,5 millioner ukrainere har flyktet fra landet sitt. Nesten 2 millioner av disse er kvinner og barn, ifølge Global Citizen.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer