Foto: Geir Olsen/NTB

Elverum har for første gang tatt seg til play offs i Champions League. Der venter storlaget Paris Saint-Germain.

Med en 6. plass i gruppespillet, skal Elverum for første gang spille om en plass i kvartfinalen i Champions League. Innlandslaget møter ingen ringere enn Paris Saint-Germain, storlaget fra Frankrike som i fjor tok bronse i turneringen.

– Vi møter et lag som holder et veldig høyt nivå og som er godt forberedt. Vi vet at det nå er vinn eller forsvinn og at dette ofte gjør noe med lagenes forberedelser. Derfor gleder vi oss til å kunne måle krefter med et verdenslag i en slik setting. Vi er ambisiøse og kommer til å gjøre alt vi kan for å få til en god hjemmekamp og et best mulig utgangspunkt før returoppgjøret i Paris.

I begynnelsen av mars ble det klart at Elverum er seriemester i REMA 1000-ligaen for sjette gang i klubbens historie. Assisterende trener, Raymond Hamar, er godt fornøyd med sesongen laget har levert så langt.

– Når man har mange unge spillere, så er man forberedt på at prestasjonene kan variere veldig. Derfor er vi godt fornøyd med at laget har prestert såpass stabilt i kampene mot norsk motstand. Vi føler at vi har fått til mange gode prestasjoner i Champions League, samtidig som vi gjerne skulle tatt noen flere poeng. Samlet sett har vi nådd vår målsetning om seriegull og avansement i Champions League, og er godt fornøyd med det. Vi gleder oss til resten av sesongen og vil jobbe for å nå ytterligere målsetninger gjennom våren.

Men først venter altså den første av to play off-kamper mot PSG. Onsdag møtes lagene i Terningen Arena, og Hamar sin oppfordring til publikum er klokkeklar:

– Ta på deg arbeidstøyet! I Elverum Håndball er det den hvite drakta, og vi håper å se en hvit hall som er på jobb for å hjelpe oss til en best mulig prestasjon. Vi trenger et energisk publikum for å løfte oss frem, og vi er sikre på at publikummet vårt vil gi oss all den hjelp de kan.

Av Maria Kurth

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer