Kvartfinalehelg for tre norske lag

Foto: Drammen HK

Storhamar, Sola og Drammen kjemper om å ta seg til semifinale i e-cup. Første runde spilles denne helgen.

Seks norske lag har tatt seg videre fra gruppespillet i e-cup denne sesongen. Tre av lagene er klare for sine første kvartfinaler denne helgen, og vi har tatt en prat med Sola, Storhamar og Drammen.

CS Minaur Baia Mare – Sola

Sola har tatt store steg de siste årene. Fra å nesten rykke ned sesongen 2019-20, havnet laget på pallplass i REMA 1000-ligaen og tok NM-sølv i fjor. Denne sesongen har Stavanger-laget storspilt i European League og gikk ubeseiret gjennom gruppespillet. Nå er de klare for kvartfinale.

– Vi forventer et sinnssykt trøkk fra tribunen i Baia Mare, så dette blir gøy for jentene å oppleve. Vi forventer en tøff og jevn kamp, og vi håper at vi klarer å få aggressivitet i forsvarsspillet slik at vi kan løpe i kampen.

Det sier Sola-trener Steffen Stegavik. Han er godt fornøyd med Sola sin prestasjon i norsk liga og i e-cup denne sesongen.  

– Vi har prestert på et høyt nivå i Europa og jeg tror vi har vært bedre forberedt enn våre motstandere i alle kamper. Vi har spilt på det vi er gode på, med bra forsvarsspill og kontringer. Det har vært vår suksessoppskrift i Europa i år. 

Neste helg spilles returkampen for fullsatte tribuner i Åsenhallen.

– Kampen ble mer eller mindre utsolgt på en time, så vi gleder oss til å spille for 2500 tilskuere. Klarer de å lage halvparten av det trykket på tribunen som møter oss i morgen, så er det veldig bra i norsk standard. 

Storhamar – Viborg HK

Storhamar ligger foreløpig på sølvplass i REMA 1000-ligaen, og har hatt en flott sesong i European League. Laget fra Innlandet sikret avansement til kvartfinalene etter en spennende kamp mot Handball Club Lada i gruppespillet.

– Vi har jobbet mye med å bedre prestasjonen i alle spillets faser og å spille mer stabilt i lengre perioder, og det har fungert bra den siste tiden. Vi har hatt sterke klubber i vår pulje i European League og fått mange tøffe kamper, noe som har utviklet oss både som lag og klubb, sier trener Axel Stefansson.

Storhamar møter danske Viborg i kvartfinalen.

– Vi møter et veldig sterkt lag som har mange danske og norske landslagsspillere. Laget spiller hurtig håndball og scorer mye i kontrings- og ankomstspillet sitt. Vi forventer at vi må ha veldig mye disiplin i angrepsspillet vårt for å spille oss til gode muligheter, og at vi er klare for returløpene når vi avslutter angrepene.  

Treneren håper hamarfolket tar turen for å støtte jentene på lørdag.

– Det blir viktig at publikum kommer og støtter oss i den tøffe oppgaven vi har foran oss. Spillerne er veldig sultne på å skape gode prestasjoner og en god opplevelse for publikum. Vi håper at publikum i Boligpartner Arena kan hjelpe oss med å skape resultatene vi trenger før returkampen i Danmark.

Drammen HK – HSC Suhr Aarau

Drammen har allerede sikret sølvmedaljen i REMA 1000-ligaen for menn denne sesongen. Veien til kvartfinalen i European Cup var noe kronglete, men nå er drammenserne klare for finalespill. De møter sveitsisk motstand i kvartfinalen.

– Det blir knalltøft. De spiller fysisk og går hardt til oppgavene. De liker høyt tempo i kampen, så det kan passe oss godt, sier Drammen-trener Kristian Kjelling.

Han er veldig fornøyd med sesongen laget har hatt så langt.

– Vi har fått en fin sølvmedalje i serien, kom til semifinale i cupen der vi røyk for Elverum med ett mål, og vi er fortsatt med i e-cup. Ikke minst venter et spennende sluttspill. Vi hadde en tøff periode i ukene etter en korona-preget januar-måned med svært svingende prestasjoner. Nå føler jeg at vi ligner oss selv igjen.

Nå håper Drammen å se flest mulig tilskuere i hallen på søndag.

– Møt opp og ta med dere flest mulig, så skal vi gjøre vårt ytterste for å skape håndballfest!

Slik er helgens kampprogram: 

26.03 kl. 16.00 CS Minaur Baia Mare – Sola HK (V4/Viaplay)
26.03 kl. 18.00 Storhamar – Viborg HK (V4/Viaplay)
27.03 kl. 18.00 Drammen HK – HSC Suhr Aarau (handballtv.com)

Returkampene spilles neste helg.

Kjøp billetter til hjemmekampene her!
Mer om norske lag i e-cup

Vipers endte på 2. plass i sin gruppe i Champions League, og tok seg direkte til kvartfinalen. Hvem de møter der, blir klart etter play offs.

Elverum endte på 6. plass i sin gruppe, og tok seg videre til play offs i Champions League for første gang. De møter Paris Saint-Germain onsdag 30. mars og torsdag 7. april i kampen om en kvartfinaleplass.

Nærbø gikk direkte videre til semifinale etter at deres kvartfinalemotstander, SKA Minsk fra Hviterussland, ble utestengt fra turneringen av EHF.

Av Maria Kurth

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer