Foto: Drammen HK

Storhamar, Sola og Drammen kjemper om å ta seg til semifinale i e-cup. Første runde spilles denne helgen.

Seks norske lag har tatt seg videre fra gruppespillet i e-cup denne sesongen. Tre av lagene er klare for sine første kvartfinaler denne helgen, og vi har tatt en prat med Sola, Storhamar og Drammen.

CS Minaur Baia Mare – Sola

Sola har tatt store steg de siste årene. Fra å nesten rykke ned sesongen 2019-20, havnet laget på pallplass i REMA 1000-ligaen og tok NM-sølv i fjor. Denne sesongen har Stavanger-laget storspilt i European League og gikk ubeseiret gjennom gruppespillet. Nå er de klare for kvartfinale.

– Vi forventer et sinnssykt trøkk fra tribunen i Baia Mare, så dette blir gøy for jentene å oppleve. Vi forventer en tøff og jevn kamp, og vi håper at vi klarer å få aggressivitet i forsvarsspillet slik at vi kan løpe i kampen.

Det sier Sola-trener Steffen Stegavik. Han er godt fornøyd med Sola sin prestasjon i norsk liga og i e-cup denne sesongen.  

– Vi har prestert på et høyt nivå i Europa og jeg tror vi har vært bedre forberedt enn våre motstandere i alle kamper. Vi har spilt på det vi er gode på, med bra forsvarsspill og kontringer. Det har vært vår suksessoppskrift i Europa i år. 

Neste helg spilles returkampen for fullsatte tribuner i Åsenhallen.

– Kampen ble mer eller mindre utsolgt på en time, så vi gleder oss til å spille for 2500 tilskuere. Klarer de å lage halvparten av det trykket på tribunen som møter oss i morgen, så er det veldig bra i norsk standard. 

Storhamar – Viborg HK

Storhamar ligger foreløpig på sølvplass i REMA 1000-ligaen, og har hatt en flott sesong i European League. Laget fra Innlandet sikret avansement til kvartfinalene etter en spennende kamp mot Handball Club Lada i gruppespillet.

– Vi har jobbet mye med å bedre prestasjonen i alle spillets faser og å spille mer stabilt i lengre perioder, og det har fungert bra den siste tiden. Vi har hatt sterke klubber i vår pulje i European League og fått mange tøffe kamper, noe som har utviklet oss både som lag og klubb, sier trener Axel Stefansson.

Storhamar møter danske Viborg i kvartfinalen.

– Vi møter et veldig sterkt lag som har mange danske og norske landslagsspillere. Laget spiller hurtig håndball og scorer mye i kontrings- og ankomstspillet sitt. Vi forventer at vi må ha veldig mye disiplin i angrepsspillet vårt for å spille oss til gode muligheter, og at vi er klare for returløpene når vi avslutter angrepene.  

Treneren håper hamarfolket tar turen for å støtte jentene på lørdag.

– Det blir viktig at publikum kommer og støtter oss i den tøffe oppgaven vi har foran oss. Spillerne er veldig sultne på å skape gode prestasjoner og en god opplevelse for publikum. Vi håper at publikum i Boligpartner Arena kan hjelpe oss med å skape resultatene vi trenger før returkampen i Danmark.

Drammen HK – HSC Suhr Aarau

Drammen har allerede sikret sølvmedaljen i REMA 1000-ligaen for menn denne sesongen. Veien til kvartfinalen i European Cup var noe kronglete, men nå er drammenserne klare for finalespill. De møter sveitsisk motstand i kvartfinalen.

– Det blir knalltøft. De spiller fysisk og går hardt til oppgavene. De liker høyt tempo i kampen, så det kan passe oss godt, sier Drammen-trener Kristian Kjelling.

Han er veldig fornøyd med sesongen laget har hatt så langt.

– Vi har fått en fin sølvmedalje i serien, kom til semifinale i cupen der vi røyk for Elverum med ett mål, og vi er fortsatt med i e-cup. Ikke minst venter et spennende sluttspill. Vi hadde en tøff periode i ukene etter en korona-preget januar-måned med svært svingende prestasjoner. Nå føler jeg at vi ligner oss selv igjen.

Nå håper Drammen å se flest mulig tilskuere i hallen på søndag.

– Møt opp og ta med dere flest mulig, så skal vi gjøre vårt ytterste for å skape håndballfest!

Slik er helgens kampprogram: 

26.03 kl. 16.00 CS Minaur Baia Mare – Sola HK (V4/Viaplay)
26.03 kl. 18.00 Storhamar – Viborg HK (V4/Viaplay)
27.03 kl. 18.00 Drammen HK – HSC Suhr Aarau (handballtv.com)

Returkampene spilles neste helg.

Kjøp billetter til hjemmekampene her!
Mer om norske lag i e-cup

Vipers endte på 2. plass i sin gruppe i Champions League, og tok seg direkte til kvartfinalen. Hvem de møter der, blir klart etter play offs.

Elverum endte på 6. plass i sin gruppe, og tok seg videre til play offs i Champions League for første gang. De møter Paris Saint-Germain onsdag 30. mars og torsdag 7. april i kampen om en kvartfinaleplass.

Nærbø gikk direkte videre til semifinale etter at deres kvartfinalemotstander, SKA Minsk fra Hviterussland, ble utestengt fra turneringen av EHF.

Av Maria Kurth