– De samfunnsøkonomiske verdiene vektlegges for lite når myndighetene beslutter om en medisin skal godkjennes i Norge, skriver administrerende direktør i LMI, Karita Bekkemellem, i en kronikk publisert på TV2.no.

– Konsekvensen er at pasienter ikke får den behandlingen de burde hatt og et samfunn som får mindre helse og verdi ut av hver krone, skriver Karita Bekkemellem i en kronikk publisert på TV2.no.

«Sammenlignet med andre sektorer verdsettes et liv lavere i helsesektoren. Konsekvensen er at pasienter ikke får den behandlingen de burde hatt og et samfunn som får mindre helse og verdi ut av hver krone.

Helsesektoren har en særegen tilnærming til økonomiske beregninger. De samfunnsøkonomiske perspektiver som produksjonsvirkninger — altså pasienter og pårørendes evne til å jobbe, gå på skole, ta utdannelse eller i motsatt tilfelle, gå på uføretrygd eller arbeidsavklaringspenger— blir ikke medregnet når staten vurderer hva de skal betale for.»

Les hele kronikken her.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer