Støtte til Ukraina

Politiets Fellesforbund fordømmer den russiske invasjonen av Ukraina. – Våre tanker går til hele den ukrainske befolkningen, men spesielt til våre kolleger som skal utføre jobben sin under svært krevende forhold, sier forbundsleder Unn Alma Skatvold.

Politiets Fellesforbund, sammen med de andre nordiske politiforbundene, har sendt støtteerklæring til sine ukrainske kolleger.

– Vi tar sterk avstand fra den russiske invasjonen av Ukraina. Det er med sjokk og vantro vi ser hvordan Russland undertrykker demokrati og menneskerettigheter. Det ukrainske politiet står i en meget vanskelig og tøff situasjon. De skal utføre samfunnsoppdraget sitt mens krigen herjer, samtidig som de frykter for familiens og eget liv. Det er umenneskelig, sier Skatvold.

Gir 100 000 kr til Røde Kors

Forbundsstyret i Politiets Fellesforbund har besluttet å bidra med 100 000 kroner til Røde Kors.

– Krigen i Ukraina rammer hardt og lidelsene er enorme. Det er sivile, barn og eldre som bærer de største konsekvensene. Behovet er enormt når det gjelder helsehjelp, mat, vann og varme. Vi ønsker å hjelpe og vi oppfordrer alle andre organisasjoner til å gjøre det samme, sier forbundslederen.

Appell om fred

Politiets Fellesforbund støtter opp om kravet til den internasjonale fagbevegelsenes appell om fred.

– Russland må stoppe krigen umiddelbart. Konflikten må løses på fredelig vis og folkeretten må respekteres, avslutter Unn Alma Skatvold.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer