Onsdagens toppscorer Eric Johansson, bildet er fra en tidligere kampFoto: Geir Olsen/NTB

Takket være Aalborgs seier over HC PPD Zagreb, var ikke et 39-30 tap mot HC Vardar så farlig

Om Elverum har landets beste supportere har kanskje HC Vardar en av Europas beste fanskare. Det gjorde det derfor ikke lett å møte det Nord-Makedonske laget på hjemmebane.

Elverum havnet tidlig bakpå og allerede etter fem minutter lå de under med fire mål, likevel kjempet de godt og lot aldri ledelsen bli større. Med gode redninger fra Imsgård og fine skudd av blant annet Elverums toppscorer Eric Johansson lå de kun ett mål under til pause. Stillingen var da 17-16.

Andre omgang startet et med et smell av Elverum og plutselig var de tre mål foran hjemmelaget. Denne ledelsen holdt en liten stund, men halvveis i omgangen var stillingen igjen uavgjort. Hjemmepublikummet pep til tider så høyt at det var lite tvil hva de syntes om situasjonen.

Det ble forsøkt med overtallsspill hvor de tok ut målvakt i et par angrep etter dette, men med småfeil fremover var det lite hjelp å hente i den andre enden av banen hvor målet stod tomt. Vardar fikk derfor fort en liten ledelse og gleden var tilbake også på tribunen.

Elverum er jo vant med trøkk på tribunen, men dessverre var det ikke Taigan som stod for dette onsdag kveld.

HC Vardar er et bra lag, med flere seire i EHF Champions League. Det ble til slutt for tøft også for Elverum og de tapte dessverre med helle 9 mål.

Men laget fra Innlandet er altså klar for sluttspillet og som nummer seks i gruppe A skal de møte tredjeplassen i gruppe B som blir enten PSG eller Barcelona. Begge disse lagene skal spille i morgen, så da vet vi hvem motstanderen blir.

Første sluttspillkamp er satt opp til å spilles 30. mars, mer informasjon kommer når dette er klart.

KAMPFAKTA
Champions League, gruppespill menn
HC Vardar – Elverum 3930 (17-16)
2200 tilskuere
Sport Center Jane Sandanski
Elverums toppscorer: Eric Johansson, 8
HC Vardars toppscorer: Timur Dibirov, 7
Utvisninger: HC Vardar: 5×2 min – Elverum: 3×2 min

Se fullstendig kamprapport her
Følg EHF Champions League videre

Av Marthe Nordås