Elverum trekker hele landet til Håkons Hall

Det blir ny håndballfest i Håkons hall når Elverum får besøk av Kiel torsdag 17.02.22

Elverum er en liten plass i de dype skoger, men i Champions League engasjerer de hele landet.

Torsdag er det klart for en ny happening i Håkons Hall på Lillehammer. Publikumsrekorden for håndball i Norge kommer til å overleve, med det er allerede solgt over 8000 billetter til Elverum-Kiel – et oppgjør mellom femmer og firer på tabellen, som toppes av Montpellier.

– Vi solgte 7800 billetter med en gang da salget ble åpnet i november. Så kom pandemien tilbake, og så sto alt stille til forrige fredag. Da følte jeg at vi gikk fra vernet bedrift til levende bedrift igjen. Det er utrolig motiverende at vi nå får gjennomført arrangementet slik vi ønsker, sier markeds- og salgsansvarlig i klubben, Kalle Björkman.

2022-Kalle-Bjørkman-360x360px.jpg

Kalle Bjørkman er Markeds- og salgsansvarlig Elverum.

Sammen med daglig leder Mads Fredriksen og flere andre kjører han en knallhard innspurt for å nå målet om 10.000 tilskuere. Også spillerne er blitt involvert.

– Sist fredag satt fire av spillerne og pushet salg mot lag og bedrifter, og det er vi i ferd med å se resultatet av nå, fortsetter Björkman, som også har reportasjer med Joachim Boldsen og Kjersti Grini liggende klare til salgsinnspurten.

– Noe av det viktigste er å fortelle folk hvor stort dette er. Det er akkurat som når Rosenborg skal ha besøk av Real Madrid. Du må fortelle at dette er stort. Da fyker billettene ut på minutter.

– Får dere engasjert lillehamringer som ikke er vant med topphåndball?

– Lillehamringene er veldig på. De er takknemlige og glade for at vi for tredje gang legger en storkamp til byen. Lillehammer Ishockeyklubb, mange sentrumsforeninger og VisitLillehammer bidrar, og det er helt avgjørende for å få det til. Vi er vant til å håndtere 1000-2000 tilskuere, men når det kommer 10.000 må både hoteller og restauranter være beredt til å ta imot, fortsetter den entusiastiske svensken.

Björkman føler at Elverum har vokst til å bli et nasjonalt «brand» – eller varemerke som de mindre engelskkyndige sier.

– 60 lag og foreninger har bestilt billetter, helt fra Sarpsborg og Larvik i sør til Alta i nord. Når vi spiller Champions League, engasjerer det hele landet. Det er veldig gøy!

– Dere trakk 12.377 mot PSG og Sander Sagosen i 2019. Har det bare vært å kopiere opplegget?

– Nei, hvis alt hadde vært kliss likt som sist, hadde vi mislyktes. Vi må hele tiden prøve å fornye oss, og vi kommer til å ha en sinnssyk intro ifølge Mads Fredriksen. Det blir felespill og gitar med kjente artister. Det tror jeg også 150-200 Kiel-supportere vil sette pris på.

– Hva sitter dere igjen med økonomisk?

– Jeg håper på et par millioner, men det er også store utgifter med et sånt arrangement. Bare lysrigget koster et par hundre tusen ekstra, avslutter Kalle Björkmann.

Etter å ha hatt 10-12 spillere ute med korona i vinter, var det bare tre som manglet mot Nøtterøy onsdag. Da Elverum varmet opp med 37-19 over Fjellhammer i Terningen Arena lørdag ettermiddag, var utsiktene enda bedre.

Men vi skal ikke se bort fra Kiel med Sander Sagosen og Harald Reinkind kan yte enda bedre motstand enn Elverum vanligvis får i REMA 1000-ligaen.

Kampen mellom Elverum og THW Kiel ser du torsdag kl. 18.45 på V4/ Viaplay.

Les mer om Champions League for menn.

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent. 

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer