Pfizer har blitt et av verdens mest anerkjente selskaper

Pfizer er rangert som nr. 4 på Fortune magazines liste over verdens mest anerkjente selskaper, kun slått av Apple, Amazon og Microsoft.

De tre giganatene har tronet på toppen av listen de siste tre årene, mens Apple har holdt seg på toppen i hele 15 år på rad. Pfizer derimot, er en nykommer.  

«I det en global pandemi går inn i sitt tredje år, har selskaper som står i frontlinjen i legemiddelutviklingen fått ny respekt. Pfizer, som er sentral i utviklingen av en av de mest effektive covid-19-vaksinene, flyttet seg hele veien til 4. plass. Selskapet får dermed plass på vår All-Stars-liste for første gang på 16 år», skriver Fortune.

Walt Disney er på 5. plass og Netflix på 9. plass, for å sette det hele i kontekst.

Se hele listen over verdens mest anerkjente selskaper

Rangeringen er basert på en meningsmåling utført blant rundt 3700 bedriftsledere, direktører og analytikere som velger de 10 beste selskapene de anerkjenner mest fra en liste blant 1500 selskaper.

– Dette er et bevis på verdien av medisinsk forskning og hvor mye vårt arbeid kan bety for samfunnet og for mennesker. Jeg er veldig stolt av å jobbe i et selskap og i en industri som har så stor positiv betydning i våre liv, sier Sissel Lønning Andresen som er daglig leder for Pfizer i Norge.

PFIZER-SJEF I NORGE: Sissel Lønning Andresen

Pfizers hovedkvarter ligger i New York og admistrerende direktør Albert Bourla er øverste sjef for selskapets 78 500 ansatte. I Norge er Lønning Andresen daglig leder for 85 ansatte med kompetanse innenfor medisin, farmasi, biokjemi, helseøkonomi og andre fagområder. Blant er 35 av de ansatte leger, sykepleiere og farmasøyter.

Om Pfizer skriver Fortune:

Legemiddelgiganten Pfizer utvikler og produserer medisiner og vaksiner for en rekke kroniske sykdommer og tilstander. Selskapet ble grunnlagt i 1872, har flere produkter med stor omsetning, som hver genererer mer enn 1 milliard dollar i inntekter per år. Blant annet en vaksine mot lungebetennelse, en brystkreftmedisin og en medisin som forebygger hjerneslag blant risikopasienter. Den 11. desember 2020 godkjente FDA Pfizer og BioNTechs covid-19-vaksine som den første av etter hvert flere godkjente vaksiner. Per 26. mai var halvparten av alle voksne i USA fullvaksinert mot covid-19, i hovedsak med Pfizer og BioNTechs vaksine.

Se historien om Pfizer:https://www.youtube.com/embed/kh6zoaGpyuw?feature=oembed

Les også:

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer