Forsvarsministeren besøkte FFI

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen og FFI-direktør Keneth Ruud. Foto: Espen Wang-Naveen/FFI

Dette er Enoksens første besøk hos FFI som statsråd.

– Vi brukte dagen til å bli bedre kjent, og til å diskutere strategisk framtidig innretning av instituttet, sier FFIs nye administrerende direktør Kenneth Ruud. 

Statsråden fikk høre om hvordan FFI jobber for å støtte forsvarsplanlegging. Han fikk også vite mer om satsingen på innovasjon og industriutvikling, og hva FFI gjør for at Forsvaret skal holde tritt med den rivende teknologiske utviklingen. 

Farlige stoffer og hemmelig utstyr

Etter samtalene bar det til FFIs beredskapslaboratorium. Det er døgnbemannet for å håndtere hendelser der det er mistanke om bruk av farlige stoffer. Laboratoriet kan håndtere og analysere prøver med giftige kjemikalier, patogene mikroorganismer, radioaktivt materiale og eksplosiver.

Siste stopp var PTV – også kjent som FFIs prototypverksted. Her er det opp gjennom årene blitt utviklet alt fra topphemmelig utstyr for norske spesialsoldater til radarantenner som er sendt til Mars. PTV-leder Ole Fretheim viste eksempler på hvordan de jobber med problemløsing, produktutvikling og industrisamarbeid.

– FFI er viktig for Forsvaret. Jeg er imponert over dette svært kompetente forskningsmiljøet, og jeg mener at det er viktig at kompetansen videreutvikles innenfor Forsvarets kjernevirksomhet, slik at FFI fortsetter å være en støtte i utviklingen av fremtidens Forsvar, uttalte Enoksen etter besøket.

– Vi kommer til å møte mange nye utfordringer framover innenfor blant annet space, cyber og sammensatte trusler. Det er viktig å forstå både hvordan vi kan beskytte oss, men også hvordan vi kan bruke mulighetene det gir. Her har FFI en viktig rolle, sier Enoksen.

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen besøker FFI 7. februar 2022.
Forsvarsminister Odd Roger Enoksen fikk blant annet demonstrert en hydraulisk platform FFI har utviklet til politiets aksjonsbil (i bakgrunnen). Til venstre Ole Fretheim. Til høyre generalmajor Henning Frantzen. FOTO: FFI

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer