Kulturbransjen står sterkere sammen

I Creo har vi troen på at kulturbransjen må stå samlet for å kunne medvirke og forme norsk kulturpolitikk.

Som Norges største kunstnerorganisasjon jobber vi aktivt for at politikere og beslutningstagere skal ha god innsikt i og forståelse for hvordan kulturbransjen fungerer. På den måten kan vi sikre at gode beslutninger blir tatt, og at vi får en norsk politikk som styrker kulturen og alle som jobber i den.Bli med på å styrke norsk kulturpolitikk

I fellesskap kan vi lykkes

Creo representerer over 10 000 medlemmer i kulturbransjen. Enten du står på, eller bak scenen. Enten du er danser, eller kostymedesigner. Enten du underviser, eller spiller i band. Enten du opptrer på en festival, eller arrangerer en festival.

Er du en del av kulturbransjen, kan du som medlem i Creo være med på å påvirke kulturpolitikken. I Norge finnes det hundrevis av små interesseorganisasjoner som representerer ulike fagfelt og yrker i kulturlivet. Det er mangfoldig og bra, likevel kan det være vanskelig å se helhetsbildet og sikre at man drar i samme retning.

Det er ingen hemmelighet at styrken ligger i antall. Om kulturbransjen klarer å samle seg, vil man også ha større innflytelse på politikken. Som medlem i Creo vil du være med å styrke fellesskapet i bransjen.

Medlemskap i Creo

Viktige gjennomslag

Verden endrer seg hele tiden, og Creo jobber aktivt for å sikre at politikken hele tiden speiler realitetene i kulturbransjen. Pandemien skapte krise i kulturlivet og sendte tusenvis av folk ut i arbeidsledighet. Gjennom hele pandemien har Creo jobbet iherdig for å prøve sikre alle som jobber i bransjen. Vi fikk tidlig på plass kompensasjonsordningene, og jobber fortsatt for å gjøre de enda bedre, slik at de sikrer alle.

Eksempler på politiske gjennomslag:

  • Kompensasjonsordningene for selvstendig næringsdrivende og frilansere
  • 1% av statsbudsjettet skal bevilges til kultur, forankret i Hurdalsplattformen
  • Utredning av arbeidsgiver og arbeidstager begrepet
  • Utredning av sosialt sikkerhetsnett for selvstendig næringsdrivende og frilansere

Vi trenger deg

Ditt medlemskap er viktig. Bli med på å styrke norsk kulturpolitikk. Som medlem får du også sikkerhets i arbeidslivet gjennom gratis bistand og rådgivning. Vi forhandler gjerne lønns- og arbeidsvilkår for deg som arbeidstager, og ta gjerne en titt på individuelle goder og forsikringer du får med i medlemskapet ditt.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer