En tryggere hverdag for alle som skaper

Creo er Norges største kunstnerorganisasjon og fagorganisasjon i kulturbransjen. Vi jobber for dere som har inntekt fra kulturen.

Med over 10 000 medlemmer representerer Creo interessene og rettighetene til blant annet musikere, dansere, designere, skuespillere, pedagoger, scenekunstnere, administrativt ansatte, teknikere og mange flere!

Stå trygt i arbeidslivet

Creo er en fagorganisasjon i LO-familien. Som medlem hos oss står du trygt i arbeidslivet. Vi jobber for å sikre dine lønns- og arbeidsvilkår ovenfor arbeidsgivere og politikere.

Vilkår som tarifflønn, sykepenger, fødselspermisjon, overtid, tillegg for kveld-, helg- og nattarbeid, ferie osv. er noe mange tar forgitt, men dette er goder som har blitt fremforhandlet og opprettholdes av fagforeningene.

Er du medlem hos oss vil vi forhandle med arbeidsgiver på vegne av deg for å sikre lønnsvekst og gode rettigheter.Du kan være trygg på at vi har erfaring og kompetanse til å bistå deg i de utfordringene du måtte møte.

Juridisk bistand

Som medlem i Creo har du alltid tilgang på gratis hjelp, råd og juridisk bistand i spørsmål og utfordringer du måtte møte i din arbeidsdag, enten du er arbeidstager, selvstendig næringsdrivende eller frilanser.

Dette kan være alt fra kontraktshjelp, hvor vi sikrer at dine interesser er ivaretatt, til mindre ting, som ukompensert arbeidstid, feil lønnsutbetaling, inkassotjenester for ubetalte oppdrag og mye mer.

Vi bistår også med alvorlige hendelser i arbeidslivet som for eksempel trakassering og oppsigelser. I Creo jobber det jurister og advokater med spisskompetanse på arbeidslivet i kulturbransjen. Du kan være trygg på at vi har erfaring og kompetanse til å bistå deg i de utfordringene du måtte møte.

Medlemskap i Creo

Sammen står vi sterkere

I Creo mener vi at kulturbransjen står sterkere sammen. Dette gjelder som bransje, men også når vi står sammen på arbeidsplassen. I fellesskap er mulig å forhandle frem gode løsninger for både arbeidstagere, arbeidsgivere og bransjen som helhet.

Som medlem i fagforeningen Creo er du en del av trepartssamarbeidet. Den norske modellen, og alle de godene vi har i samfunnet, kommer fra et tett samarbeid mellom fagforeningene, arbeidsgiverorganisasjoner og staten.

Sammen blir man enig om vilkår og spilleregler for arbeidslivet, og kommer frem til løsninger som er gode for alle parter. Det er i dette samarbeidet man har blitt enig om blant annet lengden på arbeidsuken, lønnsnivåer, osv.

Som medlem i Creo er du med på å bygge videre og opprettholde dette systemet som er grunnmur for den norske modellen.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer