– Ser ikke verdien legemiddelet gir

Karita Bekkemellem svarer i TV2 på kritikken om prisen på medisinen for pasienter med cystisk fibrose.

Legemiddelindustrien blir av leder i norsk forening for lungemedisin beskylt for å tenke profitt foran pasienter.

– Det er nærmast uetisk å ikkje tilby denne medisinen til pasientane våre. Det set både pasientane og behandlarane i ein umogleg situasjon, seier Rune Nielsen, leiar i norsk foreining for lungemedisin.

Medisinen han referer til, er cystisk fibrose-medikamentet Kaftrio. Medisinen er tatt i bruk i 25 andre land, og effekten har vore enorm.

På kritikken svarer blant annet Bekkemellem:

Ho meiner norske helsestyresmakter ikkje ser verdien legemiddelselskapa har for medisinsk innovasjon.

– Legemiddelindustrien forskar og utviklar medisinar for milliardar. Det gjer me for å redde liv. Denne medisinen er ikkje for dyr, når ein ser at pasientar får eit heilt nytt livsgrunnlag. Her er det norske styresmakter som må ta ansvar.

 Det er styresmaktene som sit med makta til å forhandle pris og det er styresmaktene som takkar nei. Her ser me at andre land tar medisinen i bruk, og at pasientar får ein fantastisk effekt. Dette er uverdig av norske styresmakter, sier hun.

Les og se hele saken her.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer