NYHET! Verktøy for svangerskapskvalme med Universitetet i Oslo 👏

Nyheter på rekke og rad. I siste versjon av appen kan vi glede våre gravide brukere med et nytt verktøy. Dette hjelper den gravide med å kartlegge og få gode råd om svangerskapskvalme. Verktøyet er utviklet i samarbeid med Universitetet i Oslo.

De fleste gravide opplever svangerskapskvalme. Studier viser at så mange som 8 av 10 er plaget av kvalme, og halvparten av gravide kaster opp. Verktøyet Svangerskapskvalme hos Helseoversikt skal gi den gravide riktige råd om egenomsorg eller når du bør oppsøke lege. Dette er et verktøy alle gravide kan bruke gjennom svangerskapet.

Kom i gang med verktøyet!
👉 Du finner det ved å trykke på Verktøy i appen når du bruker gravidmodulen. Har du ikke lastet ned Helseoversikt er det bare å gå til AppStore eller Google Play. Appen er gratis, og vil være din trygge guide i graviditeten og småbarnsfasen.

“Ved å samarbeide med Helseoversikt vil flere gravide få mulighet til å kartlegge alvorlighetsgraden av svangerskapskvalmen sin, og få informasjon om hva se selv kan gjøre. Appen vil også fortelle når det er nødvendig å kontakte helsepersonell.”

— Stipendiat Elin Ngo ved Farmasøytisk institutt, Universitetet i Oslo

Samarbeid med Universitetet i Oslo

Verktøyet er utviklet av Universitetet i Oslo, og er en del av forskningsprosjektet Min Safe Start. Helseoversikt og Universitetet i Oslo skrev i våres en samarbeidsavtale, hvor implementering av dette verktøyet hos Helseoversikt inngikk som en del av avtalen. Nå skal alle landets gravide få tilgang til verktøyet gjennom Helseoversikt.

“Vi inngikk samarbeid med Helseoversikt fordi de er opptatt av å formidle kunnskapsbasert informasjon til gravide og småbarnsfamilier på en brukervennlig, innovative og seriøs måte. Godt samarbeid med kommunehelsetjenesten var også veldig viktig for oss.”

— Professor Hedvig Nordeng ved Farmasøytisk institutt, Universitetet i Oslo

Vi er glad for samarbeidet og at vi kan tilby dette viktige verktøy til landets gravide hos Helseoversikt!

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette, godtar du vår bruk av cookies.  Les mer